REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Meniu de Revelion în Spitalul Clinic Județean Constanța

Meniu de Revelion în Spitalul Clinic Județean Constanța

Replica API 30 decembrie 2018 | 11:54 407

Cina de Revelion va fi specială și în spitale. Pacienții vor servi produse de sărbătoare, specifice trecerii în Noul An.

Societatea Arimex Comexim 2000 se ocupă de meniul pacienților și ca de fiecare dată, și-n acest an, a pregătit o cină specială la trecerea dintre ani. De pe mese nu va lipsi peștele la grătar sau sub formă de supă, o supă specială pregătită după o rețetă lipovenească, ouăle umplute sau ruladele din piept de pui. Dar iată în rândurile de mai jos meniul complet:

Cina de Revelion cuprinde trunchi de chefal/păstrav la grătar pa pat de legume gratinate (cartofi, broccoli, morcov, conopidă), păstrav la cuptor pe pat de legume sotate, piept de pui înăbușit și cartofi cu rozmarin la cuptor, cartofi gratinați cu brânză de vaci și smântână, piftie de purcel.

Portocale, clementine, banane, plăcinta cu mere și scorțisoara, baton cu rom, fanta de portocale, suc de potocale, suc natural Tedy cu mere/caise/zmeură/căpșuni/morcov și ceai cu lamâie, aceste produse compun desertul care se va servi la cină.

La micul dejun se va servi ceai cu lămaie, unt, ou umplut cu pate de ficat și maioneză, rulada din piept de pui, crenwurști din piept de pui, mustar, cașcaval, brânză topită, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert, miere salcâm, gem de caise/căpșuni.

Ca supliment pacienții vor primi lapte dulce și iaurt.

La prânz, felul I cuprinde: ciorba de vacuță cu fidea, supă țărănească de vacuță, ciorbă de purcel cu smântână, supă cremă de legume cu fulgi de ou, supă de pasăre cu smântână, supa lipovenească de crap românesc.

Felul II este format din tochitură dobrogeană cu garnitură de orez și ciuperci, vrăbioară de vițel în sos ostropel cu piure de cartofi, piept de pui dezosat la tava cu piure cartofi, pulpe dezosate la cuptor cu pilaf sârbesc.

Tot la prânz se vor afla pe masă mai multe feluri de salată, precum murături de iarnă asortate, salată de varză albă, salata de castraveți murați.

Iar desertul va fi următorul: cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide, portocale, clementine, banane.

Pentru cină se vor mai pregăti: piftie de purcel, mușchi a la Stefanie și cartofi țărănești, rulada de pui cu morcov și spanac pe pat de orez cu legume, friptură de purcel la cuptor în sos vânătoresc cu piure de cartofi, file de crap la cuptor cu lămâie cu mămăliguță, piept de pui înăbușit și cartofi gratinați, ceai cu lămâie, murături de iarnă asortate.

"Mulțumim colaboratorilor noștri, în special echipelor Dobrogea SA, Selgros Cash &Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL, Ella Glob SRL și Delaco Distribution SRL pentru grija și sprijinul permanent acordat.

Pacienților internați cu drag le dorim însănătoșire grabnică, și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu și Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care pot să le schimbe, și înţelepciunea de a şti să facă deosebirea dintre acestea.

Iar tuturor creștinilor, le dorim să aibă parte de un sfârșit de an binecuvântat, iar Dumnezeu să ii aibă sub ocrotirea Lui în Anul Nou ce se apropie, cu nădejdea ca acesta să fie răstimp de apropiere față de El, de înțelegere între oameni, de pace în țară și în lume", a declarat Vergil Drăghici, administratorul societății.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mincarea de spital nu este rea pentru ca "este de spital" ci pentru ca se fura din ea carnea si celelalte care sunt mai scumpe.
1
0
E ca in ceausism: stim ca furati din mancare, dar va lasam sa supravietuiti.
2
0
unde se fac rezervari
0
0
Mancarea nu se mai face in spital,e adusa de la o firma de catering in casolete,este f buna,ca si aceea pe care o comanzi acasa,am stat in spital
0
1
De ce vine familia cu mancare de acasa? De buna ce este mancarea din spital, nici cainii nu mananca laturile lor, firma sa faca profit meleoane de euroi ca in rest ne pipinpe voi, amaratilor care sunteti
5
1
probabil produse expirate adunate de la hypermarketuri - sanatate curata!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212