Meniu extravagant de sărbători: Urechi de porc cu cartofi mov sau trandafiri muraţi
Meniu extravagant de sărbători: Urechi de porc cu cartofi mov sau trandafiri muraţi
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCRĂCIUN 2015
CRĂCIUN 2015
Un bucătar din Alba Iulia "reinterpretează" pentru restaurantele de lux bucătăria tradiţională românească, în meniurile sale pentru sărbători regăsindu-se urechi de porc cu cartofi mov şi lavandă, trandafiri muraţi sau lapte de pasăre cu ”pământ” din ciocolată aromatizată.
Chef Cosmin Toma, un bucătar din Alba Iulia cunoscut deja pentru preparatele sale ingenioase, încearcă ”să reinterpreteze” bucătăria tradiţională românească astfel încât preparatele obişnuite ale românilor să poată fi incluse şi în meniurile sofisticate ale restaurantelor de lux.
Cosmin Toma este şi consultant pentru mai multe restaurante din Ardeal şi în această perioadă a realizat preparate speciale care să poată fi incluse în meniurile sofisticate de Crăciun sau de Revelion.
”Ca să ajungă în restaurantele de lux, în localurile de top, bucătăria românească trebuie să fie reinterpretată, preparatele trebuie rearanjate vizual să impresioneze, însă gustul trebuie păstrat exact aşa cum îl ştim din bucătăria bunicii sau a mamei. Vremurile s-au schimbat, bucătăria şi bucătarii au evoluat foarte mult în ultima perioadă, aşa că şi preparatele noastre tradiţionale trebuie să evolueze dacă vor să se mai regăsească în meniurile restaurantelor de top”, a declarat Cosmin Toma, citat de mediafax.ro.
Bucătarul a explicat că, dorind să păstreze bucătăria tradiţională în meniurile restaurantelor în care a lucrat sau cărora le oferea consultanţă, a decis să înceapă să gândească forme şi reţete noi prin care mâncărurile româneşti obişnuite să fie ”reinterpretate”.
”Clienţii sunt foarte interesaţi de reinterpretarea preparatelor, pentru că, până la urmă, este altceva în farfurie. Sunt impresionaţi atât vizual, sunt impresionaţi de ingredientele folosite şi, în final, nu le vine să creadă faptul că gustul rămâne acelaşi cu care sunt obişnuiţi. În schimb, unii dintre proprietarii de restaurante sunt puţin reticenţi, în timp ce alţii sunt deschişi să experimenteze. Eu cred că toţi patronii trebuie sa înveţe să lase bucătarul să îşi facă treaba cum ştie el mai bine. Eu sunt consultant culinar şi am ajutat la deschiderea a patru restaurante. Vă spun că am avut norocul să întâlnesc patroni deschişi şi mă bucur ca m-au lăsat să îmi fac treaba în bucătărie şi să fiu creativ chiar dacă unele preparate au şocat”, a mai spus Toma.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News