Mensa îi caută pe cei mai inteligenți constănțeni
Mensa îi caută pe cei mai inteligenți constănțeni
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCaravana testărilor Mensa România revine în această primăvară la malul Mării Negre. După succesul din ianuarie, la sfârșitul lunii martie, în data de 25, cei mai inteligenți dintre constănțeni și nu numai au din nou ocazia de a-și măsura coeficientul de inteligență și de a verifica dacă au un IQ care să le permită accesul în Mensa, organizația care adună la un loc primii 2% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Pentru asta, aspiranții la statutul de „mensan“ trebuie să depășeasă pragul de 132 al coeficientului de inteligență pe scala Stanford–Binet.
Testarea de pe 25 martie va avea într-un mediu educațional, în cadrul Colegiului National „Mihai Eminescu” din Constanța, situat pe strada Traian nr. 19, cu începere de la ora 10.
În prealabil testării, toți cei interesați trebuie să se înscrie pe site-ul www.mensaromania.ro, secțiunea Testări Mensa sau la linkul: https://mensaromania.ro/testare-mensa-la-constanta-2/.
Sunt admise la testare toate persoanele care au vârsta minimă împlinită de 11 ani.
Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.
În momentul de față, Mensa Internațional are peste 133.000 de membri în 100 de țări de pe glob și grupează oameni cu coeficient de inteligență ce se regăsește doar în primii 2% din populația globului.
Mensa România a fost fondată în anul 1991 și în anul 2017 a fost recunoscută de Mensa Internațional ca „Full National Mensa“, cel mai înalt nivel de afiliere care poate fi atins de o organizație națională. La ora actuală, Mensa România are aproximativ 800 de membri din toate domeniile și categoriile sociale, însă numărul românilor cu un IQ ridicat este mult mai mare, iar misiunea organizației este de a-i identifica și de a crea o punte de legătură între toți aceștia.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News