REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mercenari din Grupul Wagner ar fi tranzitat România pentru a ajunge în Transnistria (expert ucrainean)

Mercenari din Grupul Wagner ar fi tranzitat România pentru a ajunge în Transnistria (expert ucrainean)

Cristina BĂRBUCEANU 30 octombrie 2022 | 14:10 730

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că în Transnistria nerecunoscută ar fi putut ajunge luptători din compania privată rusă "Wagner", notează RADOR care citează Unian.

Potrivit expertului, mercenarii ar fi putut intra în republica separatistă tranzitând teritoriul României. Cu toate acestea, subliniază Jdanov, mercenarii respectivi reprezintă o amenințare mai mare pentru Republica Moldova, decât pentru Ucraina. Expertul a făcut declaraţiile respective comentând un posibil atac al luptătorilor "Wagner" asupra regiunii Odesa. Potrivit lui Jdanov, Ucraina este pe deplin pregătită pentru posibile atacuri dinspre Transnistria. Cu toate acestea, în momentul de faţă, astfel de mişcări sunt puțin probabile.

"Acolo (în Transnistria - nota UNIAN), au început mitinguri pe fondul majorărilor de tarife. Este foarte posibil ca acolo să fi fost transferați angajaţi FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, n.r.), probabil că şi mercenari 'Wagner', pentru a sprijini cu arma acțiunile provocatorilor. Toate acestea sunt îndreptate împotriva Moldovei şi în niciun caz împotriva Ucrainei. Noi avem suficiente trupe, am întărit granițele cu Moldova, în special cu Transnistria" - a explicat Jdanov, adăugând că în Transnistria sunt până la 3.000 de militari, dar foarte puțini sunt militari ruși profesioniști, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212