REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Merkel: Barierele la investiţii în China încă sunt prea ridicate, este nevoie de reciprocitate

Merkel: Barierele la investiţii în China încă sunt prea ridicate, este nevoie de reciprocitate

Replica API 5 octombrie 2020 | 00:00 1180

Orice acord de investiţii între China şi Uniunea Europeană trebuie să implice reciprocitate, companiile europene urmând să se bucure de aceleaşi libertăţi pentru a investi în statul asiatic de care se bucură cele chinezeşti în Europa, a afirmat vineri cancelarul german Angela Merkel, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Barierele cu care se confruntă firmele europene care vor să investească în China sunt încă prea ridicate, a explicat oficialul german.

"Pentru un acord de investiţii cu China ne aşteptăm evident la reciprocitate. Dacă partea chineză nu acordă acces pe piaţă în anumite sectoare, atunci în mod natural asta înseamnă că accesul la piaţa din Europa va fi de asemenea mult mai restricţionat", a declarat Merkel la o conferinţă de presă la Bruxelles.

Luna trecută, Guvernul de la Beijing a anunţat că va permite mai multor investitori străini calificaţi să facă investiţii strategice în companii listate chinezeşti.

China va intensifica pedepsirea neregulilor, cum ar fi manipularea pieţei şi utilizarea abuzivă a informaţiilor confidenţiale, şi va îmbunătăţi transparenţa şi calitatea informaţiilor publicate de companiile listate, a informat postul public de televiziune.

Sporirea calităţii companiilor listate va permite o creştere sustenabilă şi continuă a pieţei de capital şi va majora sprijinul pentru economia reală, apreciază autorităţile din Beijing.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272