REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
16.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Merlă, PROBLEME, mă? NEREGULI cu FONDURI EUROPENE, la PRIMĂRIA Constanța

Merlă, PROBLEME, mă? NEREGULI cu FONDURI EUROPENE, la PRIMĂRIA Constanța

Replica API 15 decembrie 2020 | 14:33 6876

Atragerea fondurilor UE presupune proceduri birocratice menite să garanteze finanţatorilor folosirea chibzuită a banilor, iar la cele mai mici dubii îşi cere finanţarea înapoi! Municipiul Constanța este ameninţată cu rambursarea de peste 400.000 lei, după ce Ministerul Fondurilor Europene , prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, i-a aplicat o corecție asupra finanţării europene acordate pentru proiectul Măsuri integrate pentru o viață mai bună, de 25 % pentru nedescrierea unor servicii de catering solicitate, în condițiile în care aceste servicii nu constituiau obiectul contractului de achiziție publică, ci o activitate suport administrativă. Precizăm că Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța este coordonată de Ani Merlă.

Ce nereguli i se impută Primăriei Constanța

Prin raportul de neconformitate, s-au constatat, pentru contractul de achiziție publică de servicii de formare profesională aferente proiectului Măsuri integrate pentru o viață mai bună, cheltuieli neeligibile în sumă de 433.405 lei, reprezentând corecții de 25%, calculate ca urmare a modificării substanțiale a contractului în raport cu anunțul de participare. Primăriei Constanța i-a fost imputată modificarea substanțială a contractului în raport cu anunțul de participare, insuficienta descriere a obiectului contractului în anunțul de participare și documentația de atribuire, iar cerințele tehnice nu corespundeau obiectului contractului, ceea ce constituie nereguli pentru care se aplica o corecție financiară.

Astfel, în caietul de sarcini s-a prevăzut că prestatorul trebuie să asigure servicii de catering cursanților, durata unui curs fiind de 360 ore. În schimb, în propunerea tehnică a prestatorului, s-a specificat că se oferă servicii de catering doar pentru zilele de pregătire teoretică, ceea ce reprezintă o treime din durata cursurilor. Durata prestării serviciilor nu a fost explicitată prin caietul de sarcini ori documentația de atribuire, în care nu se distinge cu privire la pregătirea teoretică și cea practică, din perspectiva asigurării serviciilor de catering.

De altfel, conform raportului de neconformitate, din facturile depuse de primărie, reiese că prețul pentru serviciile de catering este aproape dublu față de cel pentru serviciile de organizare grupe formare profesională. De asemenea, serviciile de catering nu au fost descrise în anunțul de participare ori în documentația de atribuire într-o manieră de natură să asigure informarea corectă a altor potențiali ofertanți.

Judecătorii au conchis că neregulile au fost constatate în mod corect de Ministerul Fondurilor Europene

Primăria Constanța a depus, în aprilie a.c., o contestația la Tribunalul București, însă magistrații au conchis că neregulile au fost constatate în mod corect de Ministerul Fondurilor Europene , iar acțiunea dedusă judecății este așa că a fost respinsă. Pe 2 noiembrie, Primăria Constanța a formulat recurs.

Reprezentanții Primăriei Constanța nu au transmis, un punct de vedere, până la închiderea ediției.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O ajuta PESTERU
0
0
mai da-va-n plm de analfabeti buni de nimic in viata. paraziti si pierzatori. gunoaielor.
0
1
Vand orice dar nu pe armasarul Noni care ma satisface la orice ora din zi sau din noapte...
1
0
Javra asta este o mare hoata si excroaca de pe vremea lui mazare.
3
0
Merla e o imputita care sta acolo doar pentru afaceri personale. CE PARERE AI NEA CHITAC, AI SI TU PARTE? ALTFEL O DADEAI AFARA PE MIZERIA ASTA UMANA CARE DETURNEAZA FONDURI.
4
1
Any draga, vine scadenta, scoate banii si da.i inapoi. N.ai? Vinde si tu o spalatorie de masini, un teren, o casuta ceva...gasesti tu. Sau vinde.l pe Noni ca e fata de treaba si te slujeste cu credinta. Mai stii cand ti.a venit controlul ala de la Bucuresti? Ala pentru lucrarile din Mamaia cand te.ai lasat cu daruri si ai iesit bine. Acum cere darurile inapoi. Vezi daca nu te.ai oprit la timp? Chiar ca masina ta e mai desteapta ca tine.
11
1
Stai linistit ca in primarie tot oamenii lui Fagadau sunt sefi, sefuleti si directori
7
2
se darama sandramaua, fuge cine poate
4
2
acum merla sa scoata banii din punga lui babu si fagadau
12
6
NU AVEM APA APA CALDA SI CALDURA IN MIJLOCUL IERNII - TOATA ZONA CASA CASATORIILOR ARE APA SI CALDURA CU PORTIA 2 ZILE DA 2 NU! NU MAI SUPORT
11
3
Ani Merla stie ce face
9
9
La puscarie cu toate scursurile care au spoliat bugetul orasului si au capusat toate institutiile publice, administratia, etc
17
3
ia zi ne tu cum ai angajat o pe sora umflata a vecinei tale negre dinu antonica care nu lucrase niciodata in sistem
17
2
Pentru turnatoarea imputita
20
5
La puscarie!!!
22
6
cel mai incompetent specimen din administratia publica
28
3
Babu si Merla au facut jaful in fondurile europene, stie toata primaria.
34
4
merla daca nu era nimic pe fonduri nu se facea!ca si la mai toate primariile din judet unde se face putin din toate ,banii se duc toti in toate partile ...bune!
11
4
Ani Merla are 400.000 de lei in poseta la orice ora, maruntis. Mucani basinosi ce sunteti.
15
20
in timp ce fiisu lu Merla joaca milioane de euro, banii nostri, la burse de valori, stam si ne uitam ca prostii...asta suntem, asta meritam
30
1
Nu e prima data cand Andreea Popa ne arata cat de limitata e cand scrie articole. Nu e vorba ca nu stie o boaba de jurnalism dar eu banuiesc ca nu are nici 10 clase.
22
10
anico,mai bine ramaneai la energia unde sareai gardurile in timpul programului ,acum te duci la bulau sa tii de urat lai mazare
29
8
Dar titlul vostru la acest articol e de kkt cum sunteti voi toti astia de te la replica nu uitati ca nu sunteti pe maidan
29
6
Merla o mierleste . Draq de zdrente si secaturi romanes tzigoina. Huo fi miar scarba
28
6
Pot sa spun ca sefa e profesionista, incetati cu acuzele. E nr 1 in atragerea de fonduri!
9
43
Asta ,daca nu este machidoanca,sigur,%la suta a stat sau a slugarit machidonii evazionisisti.. procedeaza exact ca ei......
27
12
merla a anuns sinonima cu Primaria Constanta. atat se poate ? nu mai e nimeni capabil sa o inlocuiasca ? daca pleaca merla, se pune lacat la primarie ?
47
5
Toti alogenii, tiganii, armenii, makidonii,grecii. arabii prospera in Constanta, Pentru ca romanii sunt lenesi si nu pentru ca legea facuta de straini normai ca i avantajeaza. Dar jegurile mirositoare de makidoni cu femeile lor jegoase au tupeul sa vorbeasca de noi romanii
42
11

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407