REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mesajul Consiliului Județean Constanța cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române

Mesajul Consiliului Județean Constanța cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române

Replica API 25 ianuarie 2018 | 22:43 410

Consiliul Județean Constanța a transmis mesajul către constănțeni cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române:

„Astăzi se împlinesc 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. În această zi, în 1859, românii din Moldova și Țara Românească au demonstrat forța unui popor! Astfel, prin curaj și perseverență au reușit să realizeze unirea Principatelor Române, prima etapă în crearea statului unitar român.

În istoria colectivă a națiunii române, această dată va rămâne, pentru totdeauna, ca fiind ziua Micii Uniri. Avem datoria să nu ne uităm trecutul, dar nici principiile care i-au determinat pe strămoșii noștri să lupte pentru concretizarea unui ideal național.

România s-a format cu pași mici, dar extrem de hotărâți, iar astăzi celebrăm determinarea, eforturile și curajul celor care, uniți, au realizat sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza primul pas important pe calea înfăptuirii unui stat roman.

Viziunea celor care au facut posibilă Unirea Principatelor Române face parte din patrimoniul național și a fost transmisă din generație în generație, până în prezent. Nu ne-am lăsat asupriți și am luptat, secol de secol, pentru ca ROMÂNIA să fie o țară independentă, o națiune puternică! Perpetuarea acestei moșteniri este una dintre misiunile noastre, și indiferent de regiunea de proveniență noi trebuie să insuflăm copiilor aceleași idealuri pe care le-au avut toate personalitățile care s-au ridicat din mijlocul acestui popor curajos. La mulți ani tuturor românilor! La mulți ani, România!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu te compari cu Mirela handicapato ! Niciodata zdreanta !
0
0
Daca s-a ajuns ca mesajul presedintelui CJC sa fie transmis de o individa de teapa Mirelei, inseamna ca orasul asta chiar nu mai are nici o sansa!
3
0
Asteptam cu mare interes mesajul stapanului vostru, senatorul cu nume de claxon Tit-Tit, bineinteles cu comenariile blocate.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272