REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mesajul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la sărbătoarea Învierii

Mesajul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la sărbătoarea Învierii

Replica API 25 aprilie 2019 | 03:33 704

În noaptea de Înviere, Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul mării, în zona Cazinoului din Constanţa. Cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj credincioșilor, în care vorbește despre însemnătatea acestui eveniment, despre bucurie, pace și liniștea pe care o aduce în suflete.

Sărbătoarea cea mai luminoasă din istoria omenirii, Învierea Domnului, trebuie să fie prilej de bucurie, a afirmat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în mesajul transmis credincioșilor cu acest prilej.

„Este ziua cea mai luminoasă din istoria omenirii, Învierea Domnului, pentru că toate cele întunecate au dispărut. Strălucește numai lumina lui Hristos. Iar Hristos a biruit și răul, și întunericul, și păcatul, și moartea. Iată acum, toate sunt vii, la sărbătoarea Învierii. La această sărbătoare, nimeni să nu plângă, toți să se bucure, toți să tresalte, iar mintea și inima să se îndrepteze către cele de Sus. Hristos cel Înviat strălucește până la Ceruri cu Învierea Sa. S-au ascuns acum portarii iadului, s-au dus mai în adânc, orbindu-se de lumina lui Hristos. În fiecare an, înnoim această sărbătoare, cosmică. Iată că se bucură toate, oamenii, pământul, îngerii, se bucură toate cele dimprejurul nostru, pentru că Învierea aduce bucurie, pace și multă înălțare spre Cer. Astăzi ni se arată adevărata înălțare a noastră”, a transmis ÎPS Teodosie credincioșilor.

În noaptea de Înviere, Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul mării, în zona Cazinoului din Constanţa.

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 23.30, IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu (scările de lângă Cazino). Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune până în faţa Catedralei arhiepiscopale, unde va fi oferită credincioşilor, iar de la ora 24.00, se va oficia Canonul Învierii, urmat, de la ora 1.00, de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Lumina de la București se aduce în Catedrală, din Catedrală plecăm pe mare, pentru a o aduce cât mai aproape de mal, e deja tradiție la noi, în apropiere de malul mării, de acolo vom veni cu toții cu lumina, aici, în parcul Catedralei și vom da lumină tuturor iar prima parte a slujbei o vom ține în altarul de vară. Chiar și de la bulgari am vorbit în dimineața aceasta, vin să ia lumină de la noi, pentru că suntem mai aproape decât până la Sofia”, a afirmat ÎPS Teodosie.

În ziua de Paşti, duminică, 28 aprilie, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, se va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi străine, simbolizare a universalităţii creştinismului. Seara, de la ora 17.30, la Casa de Cultură din Constanţa, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susţine tradiţionalul Concert pascal. Intrarea este liberă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste un secol, urmasii urmasilor nostri se vor uita la imaginile cu noi ca la niste retardati: cum sa admiri un barbos cu un toiag si cu o bijuterie la gat, care are un hotel si sustine, verbal, un comportament demn de a intra in asa zisul rai. Noi inca suntem in Evul Mediu, nu cu rug, cu impuscaturi. Barbosule, scoti lumea la scandal in strada pentru ca autoritatile sa nu demoleze biserica construita ilegal?
2
1
tiganul lingurar adus de bucile lui daniel in locul apostolului andrei in dobrogea,care a murdarirt tot locul in goana lui dupa bani,merita belit de viu,bagat in sac de var nestins ,spanzurat si aruncat in apa
1
1
oare lingaul de tanasescu ii citeste satanei spagoveanu comentariile ??? Muie spagoveanu cu cacat !!!
2
2
nemernicul asta este intr un mare kkt...
2
2
cacamas in gura lui de muist ordinarr.
1
2
Iar ai aparut, preasfintia sa mai marele ciorditorul?
6
0
Securistul acesta nu are probitatea morala de a transmite mesaje pascale .
6
3
La catunul Seimeni i-ti ofer nevasta mea daca i-mi dai alta chilie in cernavoda , ia aminte si cata spaga ti- am tras !
5
3
In raport cu ceilalti credinciosi omul nu este sfant nici preasfant nici innaltpresfant ci frate asa a spus Iisus:niciunul dintre voi nu este sfant ci numai Tatal si cel trimis de El.
3
1
Iar Cazinou ?
4
2
replica daca vreti sa fiti corecti recunoasteti- preotii, in proportie de 99,9% indeamna enoriasii sa voteze PSD- si ce va deranjeaza in favorul lor-lor, nu a voptantilor ci a celor votati si ai celor indrumati pe cine sa voteze
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614