REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mesajul lui ÎPS Teodosie înainte de întâlnirea lui Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase

Mesajul lui ÎPS Teodosie înainte de întâlnirea lui Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase

Replica API 25 martie 2021 | 23:52 3678

Florin Cîțu, însoțit de o amplă echipă guvernamentală, dar și de reprezentanții sistemului sanitar, în frunte cu Valeriu Gheorghiță și Raed Arafat, va avea o întâlnire crucială, joi, pentru a decide ce restricții vor fi impuse de Paști.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le-a transmis decidenților că noaptea de Înviere trebuie să fie una fără restricții, atât de Paștele romano-catolicilor și protestanților, din 4 aprilie, cât și de Paștile ortodocșilor și celorlalte confesiuni creștine, pe 2 mai.

Înaltpreasfințitul Teodosie le cere autorităților să nu îi mai umilească pe credincioși și le readuce aminte că ”credința este de neatins”.

”Trebuie să fie în spirit european, în spiritul dreptului omului. Libertatea să nu fie încălcată, diminuată, nesocotită. Nu se poate. Mâine e sărbătoare mare, e Buna Vestire, mă voi gândi la aceasta și mă voi ruga la Maica Domnului și la Mântuitorul Hristos să îi lumineze pe cei care se întâlnesc ca să ne dea dreptul nostru natural de la Dumnezeu venit să ne manifestăm credința, să nu fim închiși, să nu fim umiliți, obstrucționați.

Credința face parte din partea cea mai rafinată a sufletului nostru. Credința e de neatins! Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. Cred că toate cultele au același obiectiv.

Noapte de Înviere trebuie să fie liberă. Știu toate autoritățile poziția mea: noaptea de Înviere trebuie să aparțină tuturor creștinilor. La Paștele catolici, catolicilor, la Paștele protestant, protestanților, la Paștile Ortodox, ortodocșilor. Paștile e sărbătoarea cea mai mare, trebuie să fie nerestricționată.

Nu trebuie să existe nicio restricție. Timpul e al lui Dumnezeu. Nu poate omul să se lupte cu timpul, nici cu veșnicia. Timpul e darul lui Dumnezeu. Noapte de Paști e în toată noaptea Lumină. Nu trebuie să facem în noaptea de Paști întuneric, să ne închidă cineva de la o anumită oră. Nu putem accepta așa ceva. Trebuie să respectăm libertatea”, a precizat ÎPS Teodosie, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TRE SA FIU PENETRAT ANAL STRASNIC ADIIIINC.
1
0
DA II DE INTELES RELIGIA MERGE MINA IN MINA CU NEMERNICIA.O SA CARAM DECEDATI PINA LA INCHEIEREA SEMINARULUI.
2
0
CHIAR NIMENI SA NU FACA NIMIC NU MAI POT CA SEMINARIST LA TEOLOGIE TRE SA CAR DECEDATI PT O SC CARE ARE BENERE PE GARDURILE BISERICILOR.NU AUDE NIMEEENI.
2
0
NU SE MAI POATE ASA CEVA DE LA SEMINAR SINTEM TRIMISI SA TRANSPORTAM DECEDATI ASTA PT ASCULTARE IN FAVOAREA SC ULUI PREAFERICITULUI.NU CRED SA MAI EXISTE ASA CEVA PE UNDEVA
3
0
Mesajul lui Teodosie inainte de intilnire a fost cu siguranta in extinderea garajului unde se spalau morti pt a fi mai productivi slugile care se ocupa de afacerea dumisale.In rest alupigus
4
0
PREA FERICITE INT O ALTA ORDINE DE IDEI,NU AM MAI AUZIT NIMIC REF LA ACTIVITATILE DE SPALAT MORTI IN ACEL GARAJ.POSIBIL SA FI REZOLVAT SLUGILE CU DSP UL SI CU POLITIA.ALTFEL MAI LASATI HARNEALA II VALABILA DOAR PT INOCENTI
3
0
Dumnezeu sa se milostiveasca de noi!
2
1
Religia este cea mai mare farsa a omenirii!!! Pacat ca sunt atat de multi prosti care sa mai creada in basmele astea!
5
7
Pentru cei care au si credinta dar cred si in boala. Nu il vad pe ips sa aiba niciun pic de compasiune pentru bolnavi sau pentru cei care au pierdut pe cineva. Intelege el oare cum este cand nu poti sa respiri? Cand tragi aer in tine si nu intra in plamani? Nu intelege pentru ca de fapt a intelege pe altii presupune compasiune, respect, chiar umilinta. Or acest om gol, urmarit doar de ambitii banesti nu poate sa aiba. Si nici nu vrea. Josnic caracter. Ce legatura ar putea avea el cu Dumnezeu? Niciuna.
5
3
IPS sa se ia de mana cu Sosoaca si sa faca partidul mahalagiilor.
4
5
Adica in noaptea Invierii covitul nu circula !----sa recomande sa stam afara distantati dacarecomanda ceva
9
2
asta este Dumnezeu in Dobrogea, face ce vrea
5
8
Securistul acesta va distruge credinta .Prosti mai sunt enoriasii ce il urmeaza.
15
5
Dar nu el . Stiu cine esti.
7
3
Cere-ti sa se respecte si dreptul vostru de a plati taxe si impozite cum fac toti cetatenii de buna credinta din ROMANIA !
17
1
il doare-n pula pe shpagoveanu de enoriasi, de paste si de toata lumea. BANUL este problema lui. Daca nu credeti cei ce il sustineti uitati-va cu ce masini circula, A8 ultimul model si cate proprietati ascunse are. Stie ca pe tinerii din ziua de astazi ii cam doare-n pula de biserica si de religie si de aceea face tot posibilul ca sa aduca prostii, pardon enoriasii la biserica sa cotizeze. Voi stiti cat este o rata de leasing la A8 ?!!
23
4
Va dati seama cam ce ar fi facut Shpagoveanu pe vremea inchizitiei?
20
6
Spagoveanule pozitia ta fata de pandemie este una proasta si se pare ca in lacomia ta dupa bani tu nici nu iti dai seama de asta. Dumnezeu este iubire ma popa fals,iubire,adica dragoste de oameni din cauza asta viata omului este mai importanta decat participarea la slujba de pasti,asa cum a dat si ISUS exemplul ala cu omul ranit de talhari care nu a fost ajutat de rabin nici de levit ci de un strain,sau citeste imnul dragostei scris de sf.Paul sau alt exemplu din biblie pentru ca sunt multe mai FARIZEULE.
14
6
Se va intalni prea inaltul cu prea grasa sosoaca si cu cei care gandesc ca ei sa puna de un nou partid cu care sosoaca vrea sa ajunga presedinte .
14
8
Daca nu v-ati dat seama ca precurvitul de spagoveanu e e trimisul necuratului pe pamant sunteti niste ignoranti. Nu va vine sa borati cand il vedeti cu tone de aur pe el, cu limzine de lux si cu garda de corp dupa el?
24
7
IPS, nu incerca sa explici unor necredinciosi ce este credinta! ei sunt trimisii necuratului pe pamant
11
22
Pacat ca tocmai indoielnicul asta s-a trezit sa apere traditiile ortodoxe. Ceilalti popi ce fac? Tot cu spaga, mai o nunta mai un botez ...mai o ingropare...
17
8
gura infractorule manca-mi-ai cacatul de satana !!! Afurisit sa fii !!!
17
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272