REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° ConstanÈ›a Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Imnului Național

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Imnului Național

Virgil STOIAN 29 iulie 2023 | 10:01 770

PreÈ™edintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 29 iulie 2023, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului NaÈ›ional.

Mesajul Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Imnului National
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
Astăzi, 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului NaÈ›ional, un simbol puternic al identității È™i unității poporului român.
Anul acesta se împlinesc 175 de ani de la momentul când revoluÈ›ionarii de la 1848 au intonat pentru prima dată cântecul lui Anton Pann, pe versurile lui Andrei MureÈ™an.
Melodia È™i versurile evocatoare ale imnului au inspirat generaÈ›ia paÈ™optistă, au stimulat renaÈ™terea naÈ›ională È™i răspândirea spiritului libertății în spaÈ›iul românesc. „DeÈ™teaptă-te, române!” a exercitat o influență majoră asupra mobilizării energiilor populare în momentele istorice importante pentru crearea È™i evoluÈ›ia statului român modern, prin promovarea idealurilor naÈ›ionale, sociale, de libertate È™i democraÈ›ie.
Versurile imnului, o pledoarie emoÈ›ionantă pentru cultura È™i istoria noastră, ne-au însoÈ›it de-a lungul timpului atât în vremuri de speranță È™i de celebrare a marilor evenimente naÈ›ionale, cât È™i în perioade marcate de greutăți È™i provocări.
Fiecare generaÈ›ie, în momentele cruciale pentru È›ara È™i naÈ›iunea noastră, a cântat „DeÈ™teaptă-te, române!” pentru a reafirma adeziunea la principiile È™i idealurile cuprinse în versurile imnului È™i pentru a reîntări coeziunea È™i identitatea naÈ›ională.
Imnul NaÈ›ional a devenit un simbol al înfăptuirii unității neamului, al independenÈ›ei statului român È™i al afirmării naÈ›iunii române ca parte a marii familii democratice europene.
Sărbătorim această zi specială cu demnitate È™i recunoÈ™tință pentru trecut È™i cu speranță pentru viitorul nostru ca naÈ›iune. Este esenÈ›ial să ducem mai departe mesajul vibrant al Imnului NaÈ›ional, să consolidăm coeziunea naÈ›ională, să luptăm pentru respectarea idealurilor È™i a valorilor care definesc România modernă – libertate, democraÈ›ie, pluralism, respect față de lege, dar È™i pentru asigurarea securității È™i a prosperității țării noastre.
La mulți ani Imnului Național!
La mulÈ›i ani, România!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu esti un comunist retardat! dupa teoria ta, aia de comunist idiot ordinar si imputit, toti emigrantii din america care mor pt imnul si steagul americii nu au nici o treaba! mare retardat esti ma!!! inainte sa scrii, ba natie de retardati, ganditi ma retardatilor!!! nu mia scrieti fara sa ganditi!!! Retardatule!
1
0
Ce treabă ai tu cu imnul național sau cu r*mânia
1
2
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468