REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mesajul lui Vergil Chițac cu privire la situația de la CT BUS

Mesajul lui Vergil Chițac cu privire la situația de la CT BUS

Replica API 2 noiembrie 2021 | 00:00 5716

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a transmis în cursul zilei de luni, 1 noiembrie a.c., un mesaj cu privire la situația de la CT BUS. Vă reamintim că, șoferii refuză să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eșuate pentru mărirea salarială.

Iată mesajul:

„Stimați angajați ai CT Bus, constănțenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraș. Vă rog să rețineți acest lucru. Dumneavoastră vă primiți salariile din banii orașului și ai cetățenilor pe care sunteți obligați să îi respectați.

Hai să limpezim puțin toată această situație: anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii orașului Constanța) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanțare, tot din banii constănțenilor se plătesc autobuzele și microbuzele noi, ceea ce presupune o investiție de peste 100 de milioane de lei.

Bun, mai departe. În 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3700 lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră.

Având în vedere aceste lucruri, permiteți-mi să vă întreb: este corect ce ați făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviți de un serviciu esențial pe cei care vă plătesc salariile?

Nu mă înțelegeți greșit, sunt perfect de acord ca performanța să se plătească întocmai. Și îmi doresc și eu ca în Constanța toată lumea să beneficieze de salarii bune și de un trai decent. Dar vă rog frumos să rețineți că soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc.

Trag speranța că lucrurile vor reintra în normal și că vorbim toți aceeași limbă: cea a bunului-simț și a respectului față de mâna care ne hrănește.

Vă mulțumesc.”, spune primarul municipiului Constanța.

Citește și:

ATENȚIE CONSTĂNȚENI! GREVĂ la CT BUS, ȘOFERII REFUZĂ să IASĂ pe TRASEU. Video

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vuie Mergil
0
0
Ma doare in banana. Eu stau in Eforie.
4
0
Problema nu va fi rezolvata cat timp gestionarea banilor se face de la primarie,Acolo s-a hotarat desfiintarea transportului electric
4
0
3700 lei net pt un sofer este destul! masini noi, au toate conditiile! prea multe subventii, maxim 50% ajunge, restul sa produca ei! daca nu sunt in stare, sa castige salariul minim pe economie.
9
2
Nu te mai vrem , nu te mai vrem, nu te mai vrem, nu intelegi?
12
2
The salaries getting bigger and better so the local taxes too.
1
0
La azilul de batrani cu tine, senil infect!
23
5
Voi nu traiti din banii constantenilor, nu din banii nostri va luati salariile? De cand a-ti venit la primarie, nu va interesat nimic altceva decat PARCARILE si TERASELE?, IN REST NIMIC, GOLANILOR. A trecut o luna de la incendiu si nu a-ti dat o mana de var ,nenorocitilor Demisia cu totii nemernicilor,si plecati cu totii, ca nu meritati primaria
35
4
Demisia, demisia, demisia! Huoooooooo, incompetentule!!!
31
4
a sapat prin tot orasul ca o cartita nu mai ai pe unde sa treci nixi cu masina nici pe jos acum o sa scumpeasca biletul sa le dea leprelor salar de 5000
33
6
acum 2ani cand fagadau trecea prin aceeasi situatie???
23
3
Zise Momaia din eforie. Dar bravo sa darame orasul sa inchida drumurile sa parjoleasca ogoarele si sa aiba constantenii fix ce au votat.
25
1
Wergil Chitac mai e primar? Nu si-a dat demisia dupa ce au murit cei din incendiul de la spital?????
39
3
Afara din Primarieee
28
2
a-ti vrut schimbare,na schimbare
29
4
Cica 84% sunt platiti de primarie. Pai, mos teaca, d-aia a fost infintata compania. Sa serveasca - primar - orasul. In secundar, daca se poate dispensa de mijlocul fix, adica autobuzul, pentru o perioada, poate atrage venituri si din alte surse folosind autobuzul respectiv
19
5
Chiar crede cineva ca rezolva chitac problema ? Va ceda la santaj , la fel ca predecesorii lui.
22
6
Ba, d-le primar, daca esti barbat, de ce n ai iesit sa discuti cu oamenii? Te ai limitat la un kkt de mesaj prin care invrajbesti si cam atat
38
4
Aveti incredere in W.C.
22
3
Facem biletul 5 lei si anulam subventia..asa e frumos..
20
8
Sa iasa tot orasul in strada , incompetentul de primar trebuie demis ! Degeaba injurati soferii , astia chiar stiu ce vor....nu stau dupa perdea si barfesc pe la gazete!
44
10
pai bre Vasile , banuiesc ca lucrezi acolo .Daca sunt diferente la salarii protestati pentru asta nu lasati un oras cu ochii in soare pentru ca si voi vreti salarii de sef.
23
6
Deci... Pan' la urma, maine vom avea parte de transport in comun? Nu vad pe nicaieri ca se precizeaza acest aspect. CTBus-ul vad ca ne lasa in ceata, cica incearca sa remedieze... Hai sictir si sa va fie rusine incompetentilor!! Din cauza vostra avem de suferit cu totii!!!!
20
3
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
30
7
arghir daniel este responsabil pentru haosul creat de ct bus ,pentru ca este un jeg de om , un hot si un mincinos care isi insala nevasta cu alte femei
13
3
Bai primaru lu kkt.Tu ai impartit egal suma aia la cati angajati are CT Bus,dar ai uitat sa mentionezi ca cei de la conducere nu au 3700 ron salariu ci de 3 poate 4 ori mai mult decat soferul de pe autobuz,asa ca mars pe nava cu matematica ta de kkt.Asa am ramas fara flota,cu cioflingari si parveniti ca tine.Mars in ghena de unde ai iesit
41
7
Cine va fi responsabil pentru disconfortul creat de aceasta greva nelegala?
42
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218