REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mesajul Universității „Ovidius” Constanța la trecerea în neființă a prof. univ. dr. Emerit Marin Petrișor. Iată unde va fi înmormântat

Mesajul Universității „Ovidius” Constanța la trecerea în neființă a prof. univ. dr. Emerit Marin Petrișor. Iată unde va fi înmormântat

Replica API 10 martie 2018 | 00:00 332

„O personalitate științifică de excepție a culturii române contemporane”

Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) regretă profund trecerea la cele veșnice a Domnului Profesor Universitar Doctor Marin Petrișor, reputat cercetător al graiurilor insulare şi al graiurilor româneşti de tranziţie.

„Domnia sa a fost decan al Facultății de Litere între anii 1998-2004, Profesor Emerit al UOC începând cu anul 2012, membru al corpului profesoral al Facultăților de Litere și de Teologie, membru fondator al Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate din cadrul UOC şi membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Domnul profesor Marin Petrișor va rămâne în inimile noastre ca un profesor pasionat, erudit, devotat studenților și profesiei de dascăl, o personalitate științifică de excepție a culturii române contemporane. Colegii și studenții care l-au cunoscut, l-au respectat și admirat îi vor păstra veșnica admirație și recunoștință.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut profesorul Marin Petrişor pentru Universitatea „Ovidius” din Constanţa și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate şi celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Colegii, studenții și prietenii care vor să îi aducă domnului profesor un ultim omagiu sunt informați că sicriul va fi depus la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, duminică, 11 martie, începând cu orele 15.

Luni, 12 martie, trupul neînsufleţit al domnului profesor va fi depus la cimitirul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, Comuna Chiajna, Sat Chiajna, Judeţul Ilfov, Autostrada Bucuresti-Piteşti Km 12. Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, începând cu ora 13.00.

Dumnezeu să îl odihnească !”, este mesajul semnat de comunitatea academică a Universității „Ovidius” Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272