REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mese distanțate și pereți despărțitori, cheia succesului pentru a se deschide localurile

Mese distanțate și pereți despărțitori, cheia succesului pentru a se deschide localurile

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 9082

Dacă vecinii noștri bulgari deja își deschid treptat terasele în aer liber, patronii de localuri din Constanța se gândesc și ei la soluții pentru a da drumul afacerilor în condiții de siguranță maximă pentru clienți. Distanțarea meselor, soluții dezinfectante la intrare, pereți din plexiglas care să despartă mesele, sunt doar câteva măsuri gândite de către patronul localurilor de la malul mării. Menționăm că în Italia și Olanda deja s-au luat măsuri din acest punct de vedere, proprietarii venind cu soluții în cazul în care se vor redeschide restaurantele și terasele, după cum se poate observa și în imaginile atașate.

Terasa Olanda

Spre exemplu, Crinu Danu, proprietarul restaurantului situat chiar în zona centrală a orașului, în perimetrul bulevardului Tomis, a luat deja măsuri pentru asfaltarea parcării unde va fi amenajată terasa în aer liber. „Deja am demarat niște lucrări. Am vorbit cu cei de la Confort Urban să asfaltez toată parcarea pentru a întinde mesele. Am vorbit pentru un termo scanner în sistemul medical, dar este prea scump. Unul costă 15.000 de euro. Este vorba despre un sistem performant prin care să treacă oamenii. Vreau să evit să pun o persoană la intrare care să stea să scaneze încontinuu. Vă dați seama? Intra clientul și piua acel termometru, toată lumea se uita urât spre acea persoană și nu intra”, a spus el.

Terasa Olanda

Copiii sub 14 ani nu vor avea acces, iar personele de peste 65 de ani vor avea un loc special amenajat pe terasă

O altă măsură luată la Marco Polo ar fi restricționarea accesului copiilor sub 14 ani și amenajarea unei zone special concepută pentru persoanele de peste 65 de ani. „Mă gândeam să nu las accesul celor sub 14 ani, deoarece sunt greu de stăpânit. Celor peste 65 de ani le voi face o zonă special amenajată, un separeu, mai ales că eu aveam mare succes la acest segment de vârstă. Așa le voi face pe terasă niște mese mai spre intrare, să nu treacă printre multe mese”, a mai spus Crinu Danu.

Local Italia

Crinu Danu: Voi monta niște pereți despărțitori între mese pe care va fi afișat și meniul

Patronul restaurantului a vorbit și despre montarea unor pereți despărțitori între mese, unde va fi afișat și meniul, astfel se va evita transmiterea meniului din mână în mână și implicit, răspândirea virusului. „Eu am făcut niște calcule deja. Vreau să fac niște pereți despărțitori între mese și pe acei pereți să fie listat meniul. Vine clientul, se așează la masă și știe ce să comande. Astfel, evităm transmiterea meniului din mână în mână. M-am gândit ca personalul să intre deja cu tricouri cu mâneca scurtă. Să nu mai aibă mâneci. Ca să se poată spăla pe brațe până la nivelul cotului. Voi avea o femeie la băi, care să facă mai des curățenie cu clor, voi pune covor îmbibat la intrare pe terasă. De-a lungul meselor. Planuri avem. Aș pune pereți din plexiglas, nu din sticlă. Dacă nu, mâ gândeam chiar la un material decorativ”, a mai declarat Crinu Danu.

Local Italia

Pe terasă ar putea fi montate 16 mese

Marco Polo ar putea amenaja un număr maxim de 16 mese pe terasă, însă Crinu Danu, patronul restaurantului, nu speră să dea lovitura cu prea mulți clienți, mai ales că încă există acea teamă colectivă de a sta la masă cu alte persoane, în afară de cele mai apropiate.„Pe o lungime de 35 de metri și 7-8 metri lățime, aș putea băga 16 mese, distanțate între ele, în cel mai bun scenariu. Am o suprafață de 200 mp2. Vă dați seama că lumea nu va ieși din nou în grupuri mari. Probabil dacă vor fi 8 persoane la masă, vor fi din familie sau persoane care au încredere mare una în cealaltă. Nu ne așteptăm să dea năvală clienții”, a mai punctat proprietarul restaurantului Marco Polo.

Marco Polo Constanța

Crinu Danu: Eu am mai aruncat un ochi prin oraș. Toată Constanța e pregătită

Crinu Danu așteaptă măsurile autorităților și speră ca lucrurile să înceapă să se miște și în ceea ce privește restaurantele și cafenelele, mai ales că prin oraș, unii proprietari deja se pregătesc pentru o eventuală deschidere.

Local Italia

„Așteptăm să vedem noile măsuri după întâlnirea autorităților cu oamenii de afaceri. E posibil să transmită ca restaurantele care au terase în exterior să fie deschise, dar cu măsuri stricte. Este vorba doar despre terase în aer liber, nu vorbim de spații închise. Eu am mai aruncat un ochi prin oraș. Toți lucrează în jurul nostru. Fiecare se pregătește pentru orice eventualitate. Madame Margo își aranja terasa, la Crazy se tundea iarba. Toată lumea e pregătită. Încercăm să ne mișcăm. Eu zic că toată Constanța e pregătită”, a mai Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo din Constanța.

Local Italia

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai pregatiti ampulea ,ca nu o sa vina nici dracu,mai stam si acasa linistiti ca nu ne strica!or sa vina doar cretinii!,asa ca....ne vedem in 2021
1
0
Niste jeguri O sa stam la solar
2
0
S-o pui pe ma-ta in tarc de plexi ,vara pe caldura.Si daca am un copil bine crescut de 11 ,12 ani care e mai civilizat decit cocalari din circiuma ta ,nu are voie. Sa vina mama mare din groapa in circiuma ta.
1
2
De acord cu tine dar toate cheltuilile pe care le insiri tu acolo vrei sa ti le acoperi cu adaosul la o sticla de vin
14
0
Adauz comercial maxim 10%, nu japca si servicii de cacat.
12
0
Chiar se exagereaza maxim.....imi este frica sa nu fie o repetitie pt. ce va urma
12
0
Deacat asa , mai bine beau o bere acasa....in balcon la aer !
25
0
Bai baiatule ce simplu e sa vb fara sa te pricepi....pai daca vrei sa servesti vinul sau berea la un local uite ce trb sa iei in calcul...stai la o masa pe un scaun vine un ospatar care te serveste asculti muzica te uiti la un televizor daca e vara ai aer conditionat daca e iarna ai caldura daca mananci exista un bucatar daca sunt fete de masa trb spalate apretate ai wc la dispozitie si fff multe altele pe care nu le platesti tu ...si dupa toate astea vrei sa bei o bere la pret de METRO...unde ai facut scoala????
7
21
Makidonii se repliaza. Nimic nu este imposibil. Consumati cu orice pret si in orice conditii.
17
2
Doar cu preturi f mici, adaos de max 10% ,este posibil sa aiba clienti.Desi serviciile si locatiile nu erau de top,o cafea,un suc sau o bere costau ca in Venetia.Nu se poate sa cumperi de la Metro vin cu 27 de lei Jidvei Tezaur alb sec si sa o vinzi cu peste 100 de lei.Sau o bere luata cu 3-5 lei si revanduta de cu 15 lei.Ori peste luat congelat si vandut ca prospat,la fel si fructele de mare.Sau alimente vrac de la Aro si expuse drept trufandale,alimente ieftine-la limita expirarii da-te ca prospaturi.Japca si hotie pe fata,bucatarii jalnice si uleiuri rasarse.Tupeu si nesimtire!
27
1
Parca as fi la vorbitor in puscarie, doamne fereste, nu am sa ma duc! Si daca pune plexiglass - tacamurile, paharele, sticlele, nu pot fi infectate?? Si nu mai zic de scoruri, stati sa vedeti...
32
1
La 30 de grade afara fix sub plexiglasul ala o sa stai.
32
0
e trebuie sa fii tembel rau sa plateasti o groaza de bani sa-ti faci vacanta in felul asta! dar se vor gasi clienti cu siguranta...
28
0
Sa merg la restaurant ca sa stau ca vita in staul sau dupa cum vad unele constructii din sticla , ca in sera . Pai nu prea mai are rost sa mergi la restaurant sau terasa .
32
0
un restaurant sau cafenea pana in iunie 2021? Am tot confortul acasa si fara pereti despartitori. Un an de grija pentru sanatatea mea si a familiei nu strica. Nu vreau sa vad spitalul in perioada asta. Restaurantele barurile si cluburile pot sta inchise inca un an. Cu exceptia celor din hoteluri. La munca domnilor si doamnelor. Faceti productie. La sparanghel cu voi patronilor de carciumi daca vreti bani. Sau traiti din agoniseala sau vindeti va masinile casele ceasurile aurul valuta. Si nu ne ziceti ca va ganditi la angajati. Se descurca ei pe bani mai multi la restaurantele din Europa.
29
1
Ori esti idiot ori prost incurci restaurantul cu grajdul mata sa ti stea intre geamuri la masa
27
4
baaa destrabalatule esti pe foame rau prafu sa ales de voi tovarasu va dorim faliment fericit
20
3
de 2 lei ca apa San Pellegrino plina de flor!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212