Mese distanțate și pereți despărțitori, cheia succesului pentru a se deschide localurile
Mese distanțate și pereți despărțitori, cheia succesului pentru a se deschide localurile
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDacă vecinii noștri bulgari deja își deschid treptat terasele în aer liber, patronii de localuri din Constanța se gândesc și ei la soluții pentru a da drumul afacerilor în condiții de siguranță maximă pentru clienți. Distanțarea meselor, soluții dezinfectante la intrare, pereți din plexiglas care să despartă mesele, sunt doar câteva măsuri gândite de către patronul localurilor de la malul mării. Menționăm că în Italia și Olanda deja s-au luat măsuri din acest punct de vedere, proprietarii venind cu soluții în cazul în care se vor redeschide restaurantele și terasele, după cum se poate observa și în imaginile atașate.
Terasa Olanda
Spre exemplu, Crinu Danu, proprietarul restaurantului situat chiar în zona centrală a orașului, în perimetrul bulevardului Tomis, a luat deja măsuri pentru asfaltarea parcării unde va fi amenajată terasa în aer liber. „Deja am demarat niște lucrări. Am vorbit cu cei de la Confort Urban să asfaltez toată parcarea pentru a întinde mesele. Am vorbit pentru un termo scanner în sistemul medical, dar este prea scump. Unul costă 15.000 de euro. Este vorba despre un sistem performant prin care să treacă oamenii. Vreau să evit să pun o persoană la intrare care să stea să scaneze încontinuu. Vă dați seama? Intra clientul și piua acel termometru, toată lumea se uita urât spre acea persoană și nu intra”, a spus el.
Copiii sub 14 ani nu vor avea acces, iar personele de peste 65 de ani vor avea un loc special amenajat pe terasă
O altă măsură luată la Marco Polo ar fi restricționarea accesului copiilor sub 14 ani și amenajarea unei zone special concepută pentru persoanele de peste 65 de ani. „Mă gândeam să nu las accesul celor sub 14 ani, deoarece sunt greu de stăpânit. Celor peste 65 de ani le voi face o zonă special amenajată, un separeu, mai ales că eu aveam mare succes la acest segment de vârstă. Așa le voi face pe terasă niște mese mai spre intrare, să nu treacă printre multe mese”, a mai spus Crinu Danu.
Crinu Danu: Voi monta niște pereți despărțitori între mese pe care va fi afișat și meniul
Patronul restaurantului a vorbit și despre montarea unor pereți despărțitori între mese, unde va fi afișat și meniul, astfel se va evita transmiterea meniului din mână în mână și implicit, răspândirea virusului. „Eu am făcut niște calcule deja. Vreau să fac niște pereți despărțitori între mese și pe acei pereți să fie listat meniul. Vine clientul, se așează la masă și știe ce să comande. Astfel, evităm transmiterea meniului din mână în mână. M-am gândit ca personalul să intre deja cu tricouri cu mâneca scurtă. Să nu mai aibă mâneci. Ca să se poată spăla pe brațe până la nivelul cotului. Voi avea o femeie la băi, care să facă mai des curățenie cu clor, voi pune covor îmbibat la intrare pe terasă. De-a lungul meselor. Planuri avem. Aș pune pereți din plexiglas, nu din sticlă. Dacă nu, mâ gândeam chiar la un material decorativ”, a mai declarat Crinu Danu.
Pe terasă ar putea fi montate 16 mese
Marco Polo ar putea amenaja un număr maxim de 16 mese pe terasă, însă Crinu Danu, patronul restaurantului, nu speră să dea lovitura cu prea mulți clienți, mai ales că încă există acea teamă colectivă de a sta la masă cu alte persoane, în afară de cele mai apropiate.„Pe o lungime de 35 de metri și 7-8 metri lățime, aș putea băga 16 mese, distanțate între ele, în cel mai bun scenariu. Am o suprafață de 200 mp2. Vă dați seama că lumea nu va ieși din nou în grupuri mari. Probabil dacă vor fi 8 persoane la masă, vor fi din familie sau persoane care au încredere mare una în cealaltă. Nu ne așteptăm să dea năvală clienții”, a mai punctat proprietarul restaurantului Marco Polo.
Crinu Danu: Eu am mai aruncat un ochi prin oraș. Toată Constanța e pregătită
Crinu Danu așteaptă măsurile autorităților și speră ca lucrurile să înceapă să se miște și în ceea ce privește restaurantele și cafenelele, mai ales că prin oraș, unii proprietari deja se pregătesc pentru o eventuală deschidere.
Local Italia
„Așteptăm să vedem noile măsuri după întâlnirea autorităților cu oamenii de afaceri. E posibil să transmită ca restaurantele care au terase în exterior să fie deschise, dar cu măsuri stricte. Este vorba doar despre terase în aer liber, nu vorbim de spații închise. Eu am mai aruncat un ochi prin oraș. Toți lucrează în jurul nostru. Fiecare se pregătește pentru orice eventualitate. Madame Margo își aranja terasa, la Crazy se tundea iarba. Toată lumea e pregătită. Încercăm să ne mișcăm. Eu zic că toată Constanța e pregătită”, a mai Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo din Constanța.
Local Italia
Petruț IACOB
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News