REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

METODA COVID! Percheziţii în Bucureşti şi Constanţa

METODA COVID! Percheziţii în Bucureşti şi Constanţa

Replica API 7 octombrie 2020 | 16:32 4217

Poliţiştii din Capitală fac mai multe percheziţii în Bucureşti şi Constanţa, într-un dosar care vizează înşelătorii cu cazuri de COVID-19.

Miercuri, 7 octombrie 2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 pune în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Constanța, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune și respectiv tentativă la înșelăciune (sub forma a două acte materiale consumate și 43 de tentative), cu prejudiciul de peste 100.000 de lei, transmite Poliţia Capitalei.

Diverse persoane sunau victimele şi cereau bani în numele unor bolnavi de Covid sau pretindeau în convorbirea telefonică faptul că sunt rude bolnave, scrie stiripesurse.ro.

Sunt puse în aplicare mai multe mandate de aducere, inclusiv pe numele unor persoane aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea.

Audierile vor fi efectuate la sediul Secției 7 Poliție.

Polițiștii avertizează constănțenii în legătură cu metoda „Accidentul” – varianta COVID, prin care persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

Două cazuri, în Constanța

Vă reamintim faptul că la începutul lunii aprilie, polițiștii constănțeni din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor. În afara acestui caz ar mai fi fost înregistrat cel puțin unul, din informațiile noastre.

Citește și:

Metoda COVID a înlocuit metoda ACCIDENTUL, la Constanța

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E foame mare,,, as intreba guvernul; Ce face cu cei 3 milioane de romani blocati in tara , care nu pot merge la munca in Europa,,?, Banii sunt pe terminate, lemne pt iarna nu sunt,,haleala ioc ca n-au pus nimic la pivnita pentru iarna ?,,au familii !
4
0
Sa imi bag pula in ma-ta si in urgentele ma-ti
3
2
Dle presedinte, decretati starea de urgenta, romanul nu respecta regulile decat cu forta!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369