REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metodă de a strânge bani pentru construirea unei mănăstiri stârneşte indignare: pomelnice pentru ctitori de... 50 de lei!

Metodă de a strânge bani pentru construirea unei mănăstiri stârneşte indignare: pomelnice pentru ctitori de... 50 de lei!

Replica API 5 septembrie 2018 | 00:00 1350

Voi ce părere aveţi?

Voi ce părere aveţi?

O altă formă de a solicita sprijinul credincioșilor, pentru construirea unui lăcaș de cult este pusă în practică la Mănăstirea „Sf. Gherman” din județul Constanța. Credincioșii care doresc să contribuie financiar la ridicarea mănăstirii pot plăti câte 50 de lei pentru ...„pomelnice pentru ctitori”.

Schitul „Sf. Gherman” a fost înființat în toamna lui 2011, în rezervația naturală Canaraua Fetei, în apropierea comunei Dumbrăveni, foarte aproape de granița cu Bulgaria. Ridicat într-un loc feeric, schitul nu a fost ferit, de-a lungul timpului, de diverse acuzații privind modul în care a ajuns să fie înălțat în zona respectivă.

Acum, ceea ce stârnește indignarea unor credincioși, care au și semnalat situația cotidianului „Replica de Constanța”, este afișul postat de reprezentanții lăcașului de cult în apropierea icoanelor. „M-a șocat anunțul lipit pe peretele bisericii, la interior, lângă icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos”, ne-a semnalat cititorul. Prin acest anunț, credincioșii află că pot contribui financiar la ctitorirea mănăstirii, care încă este în construcție, primind în schimb pomelnice pentru pomenirea lor.

„A fi ctitor al unei biserici este cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu, privilegiu și onoare în viață, din generație în generație pentru că Biserica sfințită este „Casa lui Dumnezeu și Poartă a Cerului” (Facere, 28, 17). Pomelnic pentru pomenirea ctitorilor – 50 lei/persoană”, este anunțul afișat în mănăstire.

Contactat de „Replica de Constanța”, starețul Gherman Nicolae a dat asigurări că suma nu este percepută pentru toate pomelnicele, ci numai pentru ctitorire, pentru cei care ajută financiar construirea mănăstirii și urmează să fie pomeniți în rugăciuni în fiecare zi.

„Pentru pomenirea unui ctitor nu cred că suma este mare. Cine vrea, cine poate și crede de cuviință să ajute, nu a obligat nimeni pe nimeni. Cei care ajung la noi, pot vedea că nu obligă nimeni pe nimeni, cei care doresc să dea un pomelnic o pot face. Nu stă nimeni la ușa bisericii să oblige pe cineva, nu a cerut nimeni de la nimeni nimic, atunci când vizitează mănăstirea. Noi facem misiunea Domnului și dorim să facem bine, nu rău”, a afirmat starețul Gherman Nicolae.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prost e ala care da nu ala care cere! Daca in anul 2018 mai crede cineva ca daca da 50 lei unui popa o sa ii fie mai bine candva , este o dovada de incultura si inconstienta.
1
1
Da indulgentze nu vindeti? Se listeaza la bursa?
2
1
Nu comentez datele din articol dar daca ziaristul ar fi profesionist si documentat ar sti ca manastirea pe care o descrie si la care i-a pus si poze este langa Baneasa la 100 de Km , de Dumbraveni . Felicitari pentru aportul adus credibilitatii ziarului
1
1
Nu-i prost cine cere,e prost ala care da!
7
2
Deabia mai astept niste cretinoizi retardati cu pomelnice si lovele ! Lovelele acana pomelnicele la foc ca vine iarna maimutoilor! Ce stiti voi la caldurica cu vinisor si o buca de curvisor! Trai nineaca pe mana prostimii !
6
4
preobositul daniel are nevoie sa-si termine bunkerul si nu mai are bani deci ii pune pe popi sa contribuie asta e tot grandomanie .dumnezeu prefera lemnu,lemnul si spatiile mici
5
4
rusine.....numai escroci si escrocheriii draci fara coarne si coada....
6
4
Cred ca pt Ro sunt destule biserici si manastiri Poate chiae prea multe .Sa ne ocupam de copii de batrani fara ajutor Manastirile si bisericile ar trebui sa se implice mai mult in viata sociala Cred ca e momentul sa spunem STOP
6
3
A mentiona undeva o opinie e un drept garantat de constitutie dar sa o faci intr-un fel vulgar si obscen nu cred ca tocmai frumos! Nu faceti altceva decat sa va coborati la nivelul celor mentionati de dumneavoastra ca fiind oameni fara valoare
6
2
Ticalosi sunt cei care insinueaza ca cei care dau vor fi mantuiti candva , iar cei care cred indemnul parazitilor calugari , fraieri se cheama ...
4
4
Jurnalisti la apelul bocancilor rusine
9
1
Biserica - mafie Credinciosi - spalati pe creier Dumnezeu - nu exista
8
7
Astept initiativa din partea bisericilor si manastirilor din jud. Constanta sa colecteze bani pentru gradinitele si scolile din judetul Constanta carora nu li s-a dat avizul de functionare pt. ca nu au apa curenta in cladiri. Vise nu? Sau sa colecteze bani pt. oamenii nevoiasi cu multi copii, cand vom vedea asemenea initiative?
3
4
Tipic pentru o biserica de cacat condusa de oameni de cacat si care profita de prosti si imbecili care in loc sa investeasca in educatia copiilor sau sa se preocupe de sanatatea lor dau bani acestor jegosi bulangi care nu se mai satura in a profita de pe urma lor. Dumnezeul ortodox ori nu exista ori e la fel de mizerabil ca biserica, altfel nu ar tolera atata josnicie si nesimtire.
9
6
Religia oricare ar fi ea este facuta cu prostii pentru prosti!!! Credinta adevarata nu tine cont de bariere si nu are nevoie de biserici, moschei, popi si alte lepre de genul acesta!!!
14
4
Sunt prosti cei care dau. Biserica pe asta se bazeaza:prostie .neputinta si inselaciune
17
6
spagoveanu nu cruta nimic,murdareste tot,pe ce temei face si a facut lucrare in rezervatia naturala canaraua fetii,ar trebui sa i se impuna hotului dovedit sa aduca la stadiul initial zona stricata
13
5
Vezi daca a intrat biserica n tine. Vorbesti in dodii, analfabetule cu cruci idrept cravata. Nu i tarnosiea cu analfabdetu staret cu doctorat cu IPS Porcu ? Si doctortu i plagiat ? imbogatire pe baii credulilor ?
14
7
La Catedrala Mantuirii Neamului preturile vor fi direct in euro. Amin.
21
8
Asa, si asta e stire, ziar de rahat? Mai intrati si voi intr-o biserica si ascultati ce e pe acolo, poate va deschide Dumnezeu inima si mintea. Vai de voi! Articol de start pentru atei si injuratori.
16
23

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102