REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Metodă nouă de înşelătorie: escrocii arată buletine false şi cer bani împrumut, spunând că sunt la ananghie

Metodă nouă de înşelătorie: escrocii arată buletine false şi cer bani împrumut, spunând că sunt la ananghie

Replica API 2 aprilie 2015 | 23:13 366

Nu vă lăsaţi păcăliţi de poveşti lacrimogene!

Nu vă lăsaţi păcăliţi de poveşti lacrimogene!

Escrocii continuă să dea ţepe la Constanţa sau măcar încearcă! Pe lângă vestitele metode, precum „Accidentul” sau mesajele pe telefon, indivizii acţionează şi în plină stradă. De mai multă vreme, un bărbat tot mişună pe străzile din municipiu, menţionând fie că a rămas fără combustibil la maşină, fie a alimentat cu motorină în loc de benzină sau are pană. Scopul este acelaşi: are nevoie de bani. Mulţi i-au picat în plasă, inclusiv un tânăr din Tulcea, la finele anului 2014. Însă, din câte se pare, sunt mai mulţi astfel de escroci, în ultima perioadă fiind văzuţi pe A2 sau în zona Auchan de pe Şoseaua Mangaliei.

Atenţie, constănţeni! Nu vă lăsaţi păcăliţi de textele lacrimogene ale celor care susţin că sunt într-un mare impas şi au nevoie de bani pentru a-şi urni autovehiculele. Indivizii vă prezintă un buletin fals, vă iau banii şi se fac nevăzuţi. Spre exemplu, marţi, 31 martie, un astfel de individ s-a postat în zona Auchan de pe Şoseaua Mangaliei. „Va sfătuim să nu opriţi la semnalele individului, iar dacă sunteţi abordaţi în timp ce va puneţi cumpărăturile în portbagaj să aveţi o atenţie sporită asupra bunurilor personale şi sub nici o formă să nu îi daţi bani cu împrumut indiferent de motivul şi necazurile pe care acesta le invocă!”, a scris un constănţean pe Facebook, ca şi comentariu la o fotografie ce îl prezintă pe bărbat în plină „acţiune”. Acesta avea autoturismul tras pe dreapta, cu capota ridicată, tocmai pentru a indica faptul că are probleme. Însă, pe 30 martie, o situaţie asemănătoare a putut fi întâlnită pe A2, la Km 49, în zona Omv. Reamintim că la finele anului 2014, un tânăr a relatat că se afla în centrul comercial Maritimo, fiind acostat de un individ, care s-a recomandat a fi Florin Teodor Hristea, născut în 1994, şi care, pe motiv că nu mai are benzină şi trebuie să ajungă acasă, la Bucureşti, i-a cerut 200 de lei. Acesta nu a picat în plasă de prima dată, dar când aşa-zisul Florin a început să se smiorcăie că şi-a cheltuit banii pe repaţii la maşină şi s-a lăsat fotografiat, ba chiar a dat şi buletinul la pozat, acestuia i s-a făcut milă şi i-a dat 150 de lei. Numai că… surpriză! Individul şi-a închis telefonul şi ia-l de unde nu-i. Totodată, oamenii susţin că l-au mai văzut pe cel ce s-a recomandat drept Florin Teodor Hristea şi pe A2, acolo unde aplica aceeaşi stratagemă, dar şi în zonele mai multor benzinării din municipiul Constanţa. „Tipul face scamatoria asta de 4 ani, înainte o făcea cu o Dacie 1310 albă, la Dobrogea, cu aceeaşi placă stricată şi chipurile şi tatăl lui în maşină şi agăţa de la fiecare câte 20 de lei”, a spus un alt bărbat. „Individul mai umblă şi cu o Nubira verde tot cu numere de Ilfov”, a mai adăugat o persoană.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272