REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metoda „Șmen”, pe val la Costinești! Video

Metoda „Șmen”, pe val la Costinești! Video

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 3793

Odată cu începerea sezonului estival, pe lângă turiștii dornici de distracție, în stațiuni apar și găinarii, dornici să tragă câte o țeapă, vânzătorilor mai naivi sau celor care nu cunosc tertipurile lor. Una dintre cele mai cunoscute metode de păcăleală este „Șmenul„, prin care escrocii roagă persoanele să le schimbe bani sau încearcă să cumpere ceva cu o bancnotă de valoare mare, iar în momentul primirii restului subtilizează o parte din bani sau chiar toată suma. Un astfel de caz s-a întâmplat în Costinești, seara zilei de sâmbătă 2 iulie, când o femeie a încercat să păcălească un casier. Din fericire pentru el, acesta nu s-a lăsat păcălit, femeia trebuind să părăsească magazinul cu buza umflată.

Incidentul s-a petrecut în seara de 2 iulie 2022, într-un magazin din Costinești. Femeia care a încercat să șmenuiască a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale magazinului. După cum se observă pe camere, femeie cere un pachet de țigări vrând să plătească cu o bancnotă de 200 de lei. Totodată, femeia se oferă să îi dea vânzătorului 1 leu pentru a primi restul exact. În momentul în care vânzătorul încearcă să îi dea pachetul de țigări și sî îi dea pachetul de țigări, bancnota de 200 de lei dispare subit sub portofelul femeii, pe masă rămânând doar bancnota de 1 leu. Indignată nevoie mare, femeie își cere restul înapoi, insistând că vânzătorul a luat banii de pe tejghea. Din fericire pentru el, vânzătorul nu cedează astfel că șmenara este nevoită să plece cu coada între picioare.

Reprezentanții Poliției atrag atenția asupra acestor tipuri de înșelăciuni, sfătuind oamenii să nu cadă în plasa acestor șarlatani, și la orice încercare de înșelăciune să anunțe organele abilitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceea t*****a imputita care a facut fapta aia ar trebui sa fie bagata un pic pe la racoare
1
0
Aceasta individa este de pe strada Semanatorului. Focar de infectie au facut acolo.
0
0
Mare noroc avem cu rrrromii astia. Ia imaginati-va cum ar arata viata noastra fara ei. Parca n-ar avea nici un farmec. Se vaita toata ziua ca sunt defavorizati. Dar la prostii ii duce capul
0
0
Kocalarii de 160kg tatuati o asteptau afara sa vina cu malaiu , dale-as mumu cu pickamerul la toti !
1
0
cu siguranta este o asistata social si obtine si pensie de handicap.
0
0
CIORILE LA SAPUN CU TOTII.
1
0
Mai exista o metoda.....metoda ciok la c***i sau c****a impaiata.
1
0
Filmul este perfect. Se vede tot. Dragii nostri rrrromi.
1
0
Tentativa se pedepseste. Etnici r**i se plang ca sunt discriminati. Daca astea sunt traditiile lor este normal sa nu aiba nimeni incredere in ei.
0
0
sa se sesizeze politia si sa o ridice
1
0
Nu cumparati Nimic de la tiganime,traiesc foarte foarte bine pe spatele nostru.Ca si judecatorii,gaborii,bugetarii.
0
0
La sapun cu suedezii astia
0
0
Nu fii rasist
0
0
smenul e facut de o t*****a
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102