REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Locuitorii din Costinești, avertizați în privința unei noi metode de furt din case

Locuitorii din Costinești, avertizați în privința unei noi metode de furt din case

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 3193

Dacă litoralul pare că resimte o acută lipsă de turiști, infractorii par din ce în ce mai prezenți, cu metode din ce în ce mai ingenioase. O localnică din Costinești a atras atenția asupra unui nou mod folosit, potrivit spuselor ei, pentru a fura din locuințe. Femeia a relatat cum în intervalul orar 1-5 dimineața, o persoană, sub pretextul că vrea să se cazeze o noapte, îți cere să îi arăți o cameră. Apoi, după ce vede cum arată camera la interior și dacă are geamurile deschise, persoana folosește diferite motive pentru a o refuza, în special prețul camerei. După ce a testat terenul, acesta dispare, fără a mai spune nimic. Cu toate că femeia nu a fost prădată, aceasta atrage atenția în privința acestui mod de operare.

Femeia a încercat să tragă un semnal de alarmă, în special pentru cei care cazează turiști, în privința celor care ar avea gînduri necurate, și care s-ar putea transforma oricând dintr-un eventual chiriaș în infractor.

„ Atenție! Turiști nu sunt, în schimb au inceput să mișune hoții prin Costinești, în special între 1 si 5 dimineața. Vine sub pretextul să se cazeze o noapte, în situația în care îl găsești în curte. Îți cere să îi arăți o cameră, după care, sub pretextul că nu are aer conditionat sau că prețul e prea mare, îți spune că merge să mai caute, dar are grijă să vadă dacă la cameră ai geamurile deschise și cum arată în interior. Nu are bagaje la el și zice că e singur! Vorbește frumos și se controlează foarte bine în gestică, mimică. Ca să nu observi tensiunea în care se află, trage tot timpul dintr-o țigară electronică. Dacă îl întrebi de buletin, zice că nu îl are la el dar că îți poate da toate datele sale, pentru că le știe foarte bine. După ce i s-a spus că are un vecin mai ieftin, nu s-a arătat interesat să meargă la vecin și a ales să se îndepărteze cât mai rapid din zonă. Vizita a avut loc la ora 1:30, când pe stradă nu mai circulă nimeni și mai toată lumea doarme. Așa că, să dăm dovadă de vigilență, să nu avem surprize neplăcute!” este mesajul transmis de localnica din Costinești pentru cetățenii din comună.

Nu au fost reclamații

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții IPJ au declarat că nu a fost nici un furt la Costinești, în acest an, la operatorii economici privați, dar că recomandă tuturor celor care pățesc așa ceva să se adreseze organelor legii.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era vicele a dat atacul la damigeana de vin
1
0
Evaziune fiscala la greu din inchirieri , asta nu se vede , dar infractori vede p******a din costinesti !
1
0
costinesti sa traiesti este oricum infestat de infractori,incepind cu primarul.cime se baga in taritecazare in costinesti,....
0
0
Ce frumos vorbesc si astia de la I.J.P. La fel ca NATO. Esti protejat cat timp nu recurgi la ajutorul lor.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218