REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mexic: Biserica Catolică a suspendat 152 de preoţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri

Mexic: Biserica Catolică a suspendat 152 de preoţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri

Replica API 13 februarie 2019 | 00:00 357

Cel puţin 152 de preoţi catolici din Mexic au fost suspendaţi în ultimii nouă ani din cauza unor abuzuri împotriva minorilor, a anunţat Arhiepiscopul de Monterrey, Rogelio Cabrera, determinându-l pe un avocat al unor presupuse victime ale abuzurilor să pună sub semnul întrebării sinceritatea Bisericii Catolice, relatează marţi agenţia Reuters.

''Unii preoţi delincvenţi sunt în închisoare, alţii au fost suspendaţi din posturile lor. În ultimii nouă ani, 152 de preoţi au fost retraşi din funcţie'', a declarat monseniorul Cabrera.

Anunţul Bisericii mexicane survine în contextul unor ample scandaluri referitoare la abuzurile sexuale din cadrul Bisericii Catolice în lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii (SUA), Chile, Australia şi Germania. Mexicul este - după Brazilia - cea de-a doua ţară din lume din punct de vedere al populaţiei de religie catolică.

La sfârşitul lunii februarie, Papa Francisc îi va primi pe episcopi la Vatican pentru a discuta despre dezvăluirile din întreaga lume referitoare la abuzurile cu caracter sexual din cadrul Bisericii, care au dus la o erodare serioasă a credibilităţii instituţiei.

Martin Faz Mora, un avocat ce reprezintă 19 presupuse victime ale abuzurilor care ar fi fost comise de către un preot din statul mexican San Luis Potosi (centru), s-a declarat sceptic în legătură cu anunţul Bisericii.

''Este un personaj iresponsabil, deoarece victimele încă aşteaptă să fie despăgubite. În nici un caz Biserica nu a abordat problema despăgubirii victimelor'', a declarat Faz luni pentru Reuters.

Preotul, Eduardo Cordova, este primul care a fost inculpat pentru abuzuri împotriva copiilor într-o ţară catolică conservatoare cum este Mexicul.

Papa Francisc a promis în mod repetat toleranţă zero faţă de preoţii care au comis abuzuri împotriva copiilor, dar criticii cer mai mult.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272