REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mexicanul PERICULOS, extrădat din România, SUPRAVEGHEA traficul de DROGURI din Portul Constanța

Mexicanul PERICULOS, extrădat din România, SUPRAVEGHEA traficul de DROGURI din Portul Constanța

Replica API 22 februarie 2021 | 16:03 2800

Un mexican periculos, membrul unui cartel semi-militarizat și acuzat că ar fi și autorul unor asasinate, plănuia în România o operațiune de trafic internațional de droguri. Individul a fost prins și extrădat anul trecut, însă informația a fost făcută publică abia acum. Traficanții voiau să aducă în portul Constanța sute de kilograme de cocaină și metamfetamină. Mexicanul avea rolul în România de a supraveghea operațiunea.

În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii unei mari rețele infracționale din Mexic, implicată în traficul internațional de droguri.

Acțiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security și respectiv US Marshals. Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de spălare de instrumente monetare, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc și spălarea banilor.

VIDEO:

Succesul activităților polițienești desfășurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetățean mexican, mandat ce a fost pus în aplicare de autoritățile române. Această operațiune a fost parte integrantă a operațiunii de amploare desfășurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări și 11 mandate de percheziție.

În luna iulie a anului 2020, persoana de cetățenie mexicană care a făcut obiectul mandatului provizoriu de arestare a fost extrădată în Statele Unite ale Americii, urmând a fi judecată pentru acuzațiile care i-au fost aduse.

În realizarea acestei operaţiuni, poliţiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca este o legatura intre extradarea acestui individ si evenimentele din aeroportul Cancun??credeti ca aceasta filmare este intamplatoare?fiti seriosi. Stilul romanesc de a arata pisica adica, daca o mai ardeti aiurea si mai faceti pe zmeii va daramam toate operatiunile.cum plm au aparut in februarie 2021 imagini din vara 2020. Hai ma ce dracu,incercati sa va puneti mintea la contributie ca nu e greu.
1
0
Stia mexicanul ca se intra la vamuire cu spaga si nu ai nicio treaba... cel mai probabil l-au turnat altii din Mexic.
0
0
Deci fura curent de la ai nostri , le lua cota din piata, asa ca au zis baietii "dati-l afara!" Acum, totul decurge linistit, fara stres. Criminalul a fot sprins
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614