REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

MFE a adoptat un set de măsuri adresat reorganizării activităţilor proiectelor finanţate prin fonduri nerambursabile

MFE a adoptat un set de măsuri adresat reorganizării activităţilor proiectelor finanţate prin fonduri nerambursabile

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 599

Marcel Boloş

Ministerul Fondurilor Europene a adoptat, în contextul riscului de transmitere a COVID-19, un set de măsuri adresat reorganizării activităţilor proiectelor finanţate prin fonduri nerambursabile, măsurile vizând inclusiv angajaţii MFE şi ai structurilor din subordine.

Astfel, încă de joi, 12 martie, Ministerul Fondurilor Europene a transmis tuturor beneficiarilor proiectelor derulate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) ca activităţile de comunicare să se desfăşoare prin intermediul sistemelor informatice şi platformelor de videoconferinţe: http://mfe.gov.ro/am-pocu-masuri-pentru-continuarea-implementarii-proiectelor/.

În cursul aceleiaşi zile, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea ministrului Marcel Boloş care a centralizat sesizările primite, a emis Hotărârea nr. 8 prin care beneficiarii de finanţări din fonduri rambursabile sau nerambursabile vor lua măsuri pentru limitarea riscurilor de contaminare cu coronavirus prin orice mijloace: fie prin reorganizarea activităţilor din contractele de finanţare, fie prin reprogramarea unor acţiuni sau orice altă modalitate care să conducă la gestionarea corespunzătoare a acestei categorii de risc. Autorităţile de management, organismele intermediare şi autorităţile publice centrale şi locale pot emite proceduri specifice în relaţia cu beneficiairi pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor.

"Apreciez implicarea beneficiarilor finanţărilor derulate în această perioadă, sugestiile oferite şi înţelegerea de care dau dovadă în adaptarea la un context neprevăzut", a declarat ministrul Marcel Boloş astăzi, în contextul audierilor din Comisia pentru afaceri europene.

Totodată, în contextul în care se iau toate măsurile legale, sociale şi sanitare de prevenţie ce includ evitarea organizării de întâlniri publice, oficialii MFE nu vor efectua vizite de monitorizare la faţa locului. În schimb, se continuă activităţile de lansare a apelurilor de proiecte aflate în lucru, pregătirea programului naţional de distribuţie a gazelor naturale şi pregătirea cadrului normativ pentru domeniile noi de accesare a finanţărilor, cum sunt cele de specializare inteligentă/cercetare, respectiv asistenţă medico-socială.

"Deşi am început să analizăm posibilul impact economic pe care actualul context îl poate avea asupra economiei, trebuie să avem în vedere evitarea riscului de dezangajare şi de pierdere a banilor europeni. Aceasta este prioritatea pe termen mediu, în paralel cu continuarea negocierilor pentru exerciţiul financiar 2021-2027. Mai mult ca oricând, România trebuie să fie pregătită să absoarbă şi să folosească eficient banii europeni!", a declarat ministrul Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108