REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Mic dejun bogat în proteine: 7 idei gustoase

Mic dejun bogat în proteine: 7 idei gustoase

Replica API 26 mai 2021 | 00:00 857

Nutriționiștii recomanda consumul de proteine la micul dejun întrucât un mic dejun proteic scade pofta de dulce și dorință de a servi gustări pe tot parcursul zilei.

Sursa foto: Shutterstock

Proteinele asigura senzația de sațietatea pentru câteva ore bune și reduc nevoia de a consuma gustări nesănătoase intre mesele principale ale zilei, scrie doc.ro.

Idei gustoase și sănătoase de mic dejun proteic

Budincă de quinoa cu coacăze și nuci

Amesteca 1/3 cana de quinoa fiarta cu ¾ cana de iaurt grecesc, ¼ linguriță de esență de vanilie și 1/8 linguriță de scorțișoară. Pune un strat din acest amestec într-un pahar, apoi creează un strat de nuci și coacăze, apoi încă un strat de iaurt cu quinoa și încheie cu nuci și coacăze deasupra.

Acest mic dejun are 328 de calorii și 25 de grame de proteine.

Sandviș cu ou fiert

Prăjește o felie de pâine, unge-o cu brânză Cottage săracă în grăsimi și acoper-o apoi cu un ou fiert feliat. Vei obține un mic dejun sățios, care vine la pachet cu 303 calorii și 25 grame de proteine.

Sandviș cu unt de arahide

Unge doua felii de pâine prăjită cu cate o lingura de unt de arahide ori de migdale. Vei obține astfel un aport proteic de 16 grame.

French toast cu scorțișoară și iaurt

Înmoaie o felie de pâine din faina integrala într-un ou bătut. Gătește pâinea într-o tigaie antiaderenta bine încinsă. După ce o lași un minut pe fiecare parte și te asiguri că oul este gătit în totalitate, pune felia de pâine într-o farfurie, pudreaz-o cu scorțișoară și servește-o cu ¾ cana de iaurt.

Vei obține un mic dejun de 266 calorii, care conține 28 de grame de proteine.

Omleta cu ciuperci și roșii

Bate 4 albușuri de ou cu un gălbenuș. Pune ouăle într-o tigaie antiaderenta încinsă. Odată ce marginile capătă crusta, adaugă ½ cana de brânză cottage săracă în grăsimi, ½ cana de ciuperci feliate și ½ cana de roșii mărunțite în centrul omletei. După ce ouăle sunt gătite, îndoaie omleta la jumătate și ia-o din tigaie.

Acest mic dejun delicios conține 256 de calorii și 36 grame de proteine.

Iaurt cu semințe de în și nuci

Nucile și alunele conțin cantități mari de acizi grași Omega-3, care sunt extrem de sănătoși pentru inima ta. Amesteca ¾ cana de iaurt grecesc cu 7 nuci mărunțite și 2 lingurițe de semințe de în. Poți servi iaurtul decorat cu câteva fructe deshidratate pentru o porție de fibre. Acest mic dejun sănătos vine la pachet cu 278 de calorii și 24 de grame de proteine.

Sandviș cu ou ochi și pătrunjel

Prăjește o felie de pâine din faina integrala cu semințe. Într-o tigaie antiaderenta prepara un ou ochi fără ulei. Unge felia de pâine prăjită cu o linguriță de avocado pasat. Adaugă peste și oul prăjit, pe care îl vei asezona cu sare, piper, pătrunjel proaspăt și, dăcă dorești, cu ceapa verde. Acest mic dejun nu are mai mult de 226 calorii, însă conține 11 grame de proteine.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212