REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mica Unire, sărbătorită la Constanţa! - VIDEO

Mica Unire, sărbătorită la Constanţa! - VIDEO

Replica API 25 ianuarie 2018 | 21:46 1012

Prefectura Constanța a organizat miercuri, 24 ianuarie, alături de Primărie și Consiliul Județean, evenimentul care marchează împlinirea a 159 de ani de la Mica Unire! Evenimentul a fost organizat pe platoul din fața Prefecturii Constanța. Copiii de la Palatul Copiilor au dansat Hora Unirii alături de politicienii locali.

Prefectul Constanței, Ioan Albu, a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. A urmat primarul Decebal Făgădău să ia cuvântul, discursurile fiind încheiate de către Mirela Matichescu, care a vorbit în numele Consiliului Județean Constanța.

„Astăzi auzim despre marea și mica Unire, la acel moment toate eforturile, toate energiile și-au dat mâna întru Unire. Pe atunci, nici nu îndrăzneau să viseze la Marea Unire, tocmai de aceea, astăzi, trebuie să ne uităm cu responsabilitate la tot ce ne-au lăsat înaintașii noștri, pentru că realizările importante se obțin cu greu, cu trudă, depășind de multe ori interese care ne dezbină și gândindu-ne întotdeauna la viitor.

Întotdeauna, această aniversare vine într-un an încărcat de o semnificație cu totul aparte, peste tot în România, dar mai special la noi în Dobrogea, la 100 de ani de la Marea Unire și 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă. Mi-ar plăcea ca anul acesta, în fiecare zi, să cinstim memoria celor ce au făcut posibile aceste mari gesturi de patriotism.

De asemenea, să ne gândim la viitorul pe care îl construim copiilor noștri și cred că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să spunem din inimă: La mulți ani, România; La mulți ani, români, aflați în actuala graniță a țării sau oriunde pe glob, suntem mai uniți ca niciodată! La mulți ani dobrogeni!”, a spus Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mie imi este jena cu astia. Si de cei cu limbaj trivial.
0
4
O gasca mare de tot , cu multi politruci si baieti cu pensii speciale in devenire.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108