REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Microbuzele lui Babinciuc au trecut pe anvelope de iarnă

Microbuzele lui Babinciuc au trecut pe anvelope de iarnă

Replica API 25 octombrie 2011 | 00:00 91

Încasări record la vulcanizările constănţene

Încasări record la vulcanizările constănţene

Constănţenii au luat cu asalt vulcanizările din Constanţa! Posesorii de autoturisme stau la coadă minute în şir pentru a-şi echipa autoturismele în mod corespunzător pentru sezonul rece. Şoferii care nu şi-au schimbat încă anvelopele mai au la dispoziţie o singură săptămână pentru a se conforma legii. Singurii care au de câştigat din urma cozilor interminabile de la service-urile auto sunt patronii acestora. Numărul clienţilor a crescut vizibil, iar zilnic trec pragul service-urilor auto aproximatv 20 de clienţi care îşi "încalţă" maşinile corespunzător pentru anotimpul friguros, chiar dacă nu se întrezăreşte vreun semn de ninsoare.

Astfel, pentru înlocuitul unei singure anvelope, şoferul este nevoit să scoată din buzunar între 15 şi 40 de lei, în funcţie de marca autoturismului. Spre exemplu, un deţinător de Logan va plăti aproximativ 20 de lei, spre deosebire de un proprietar de Jeep care va achita suma de 40 de lei. Cu toate acestea, clienţii preferă să respecte noua lege pentru a nu risca amenzi. Conform şefului de service Sc Automotive Service Srl, Amet Ervin, sumele încasate zilnic nu sunt de neglijat, ţinând cont de faptul că în una din zilele bune o vulcanizare poate încasa şi 700 de lei vechi numai pe schimbatul anvelopelor. Desigur, există şi zile mai puţin bune, când media câştigurilor ajunge la "doar" 200 de lei. În ceea ce priveşte preferinţele clienţilor pentru anvelope, marea majoritate a acestora rămân fideli anvelopelor second-hand: "Clienţii vin cu anvelopele lor. Dintre aceştia, un procent de 70% le preferă pe cele second-hand şi doar 30% pe cele noi", a declarat Amet Ervin. Şi transportatorii din Constanţa au decis să se conformeze noilor norme aflate în vigoare. Subalternii afaceristului Cameliu Babinciuc, deţinătorul firmei de transport persoane pe ruta Constanţa-Năvodari, GMS, au făcut coadă ieri la service pentru a echipa microbuzele în mod corespunzător. Astfel, toate microbuzele de pe traseul mai sus amintit, au fost direcţionate ieri din Gară de către un angajat GMS către un service din Constanţa pentru a fi "încălţate" cu anvelope de iarnă. Menţionăm că dotarea cu anvelope de iarnă este obligatorie de la 1 noiembrie a.c. doar în cazul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, se arată într-un comunicat al Rutierei. Conform Directivei Europene 92/23/CE din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora, anvelopele "ALL SEASONS" nu pot fi considerate ca fiind echivalente cu anvelopele pentru zăpadă şi nu pot fi recomandate în locul anvelopelor special construite pentru zăpadă, decât dacă sunt marcate suplimentar cu unul dintre simbolurile "M+S", sau "M.S.", sau "MS", sau "M&S".

Camer NEGIP, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108