REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Microbuzele, un adevărat COŞMAR pentru navetiştii din judeţ!

Microbuzele, un adevărat COŞMAR pentru navetiştii din judeţ!

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 902

Transportatorii nu au învăţat nimic din tragedia care sa petrecut la Topraisar, acolo unde două persoane, care stăteau în picioare, au murit, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat. Călatorii mai acuză şi faptul că şoferii nu respectă graficul circulaţiei şi strâmbă din nas la vederea abonamentelor. Contactaţi telefonic, reprezentanţii SC Metropolitan SRL au precizat ca aceste acuzaţii sunt nefondate.

După ce preţul unui bilet, pe ruta Năvodari-Constanţa, a ajuns sa coste 6,5 lei, cetăţenii se plâng că sunt trasportaţi in condiţii precare. Este vorba de firma de transport în comun SC Metropolitan SRL cu sediu în judeţul Constanţa. Însă, așa cum se întâmplă și în mediul urban, transportul în județ a devenit nesigur pentru călători, asta prin prisma nerespectării regulilor de circulație sau a numărului de pasageri admis. „Suntem înghesuiţi ca sardinele! Viaţa ne este pusă in pericol, în permanenţă.”, a precizat o femeie care face naveta pe ruta menţionată. Pe lângă faptul că operatorul de transport acceptă să transporte peste capacitatea maximă înscrisă în certificatul de înmatriculare al microbuzului, cel mai grav este ca în picioare se găsesc copii şi bătrâni, care, în cazul unui accident, ar avea de suferit. Un exemplu ar fi tragedia de la Topraisar, unde un bărbat de 35 de ani şi o elevă de 17 ani au murit. Întrucât persoanele nu ocupau loc, în urma impactului, acestea au fost proiectate prin geam şi prinse sub autovehicul. ”Astfel de accidente se vor repeta dacă autorităţile competente nu vor lua măsuri.” , a ţinut să precizeze, pentru Replica, un navetist. Trebuie să menţionăm că, de-a lungul timpului, s-au făcut nenumărate sesizări şi plângeri în legătură cu întârzierea mijloacelor de transport, dar și că şoferii sunt vizibil nemulţumiţi la vederea abonamentelor. ”Sunt zile, în care după ce că întârzie (microbuzul), mai vine şi plin ochi. Este un adevărat coşmar. La fiecare staţie şoferul strigă: Mai în spate! Haideţi că mai este loc!”, ne-a povestit o elevă care face zilnic naveta.”Sunt zile când aşteptăm microbuzul şi câte 30-40 minute .” a adaugat colega sa.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii SC Metropolitan SRL au declarat că: “Nemulţumiri în rândul călătorilor au existat mereu, însă acestea sunt nefondate. Chiar eu am mers pe traseu unde, într-o staţie, un bărbat susţinea că aşteaptă de o oră, în condiţiile în care el ajunsese de 5 minute. În privinţa numărului de locuri, avem autocare de 70 de locuri care circulă des în orarul 5-7 dimineaţa. Cât despre refuzul şoferilor în privinţa abonamentelor, atunci cănd îi sun, ei îmi spun că nu este adevărat. Acum, cuvântul călătorilor este împotriva cuvântului şoferilor. “

Laura NEACŞU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu sunteti in stare sa asigurati un serviciu duceti-va acasa ca nu v-au pus calatorii, lasati-i pe altii care vor sa faca ceva mai bun dar nu au loc de voi!
1
1
Spaga e cheia succesului la Constanta..Degeaba a incercat si ala de la anpc sa ii opreasca ,daca ai cere bilet cand platesti poate nu s.ar mai pisa pe noi asa in ultimu hal..
2
1
Sa nu mai spun in ce hal arata statiile din Topratsar si restul localitatii pe langa DN38. Mai apare o groapa, mai pune primaria putina piatra...domnule primar solutia e sa faceti rigole pluviale pe langa drumul national nu sa puneti piatra pestetot pana ajungeti la luna. Asta intra tot la siguranta rutiera. PS: de verificat in ce conditii se da cap de linie in loc. Topraisar la o anumita firma...
7
1
Cei de la Polaris detin masini net superioare si cara gunoaie ,pt cetatenii orasului rable . Itp ul facut probabil la City mall la o cafea. Sa va i au in carici de jeguri!
2
0
Maxi taxi peste ratc. Nu sunt batrani nespalati pt ca nu e moka.
2
1
ce zici tu daca te mai belim odata ?
8
0
Verificati si NURSEN ruta Independenta CONSTANTA
9
1
Acelasi lucru se intampla si pe ruta Murfatlar-Constanta. Super aglomerate. Chiar daca nu sunt locuri ei opresc, noi urcam, nu avem incotro. Marea majoritate a soferilor se uita urar cand vad abonamente, numara bani, vorbesc la telefon. In afara de toate acestea mijloacele lasa de dorit. Neavand voie sa ia peste limita, nici nu ai de ce sa te tii. La prima frana, esti cu capul in bordul masinii. Sunt foarte multe aspecte, dar nimeni nu ia vreo masura. Cand sunt controale trec fara sa opreasca iar noi asteptam ore bune in statii......
12
0
Daca nu va comvine claie peste gramada luati-o pe jos , taranilor , inainte veneati cu caruta , acum aveti mari pretentii ..
6
19
Vrem autobuze spre Cumpana..Ni s-a luat de cosciugele astea...
15
6
Bagati transport de STAT pe linia 23 pana la Navodari asa cum a fost pana anul 2002 ! Terminati cu escrocii de Babinciuc , Tucan , Ezerghep , Kenan si altii care au ajuns miliardari pe carca poporului ! Consiliule Judetean si Prefectule ... bagati transport de STAT subventionat in judet ca ati infiintat CT BUS !!!
22
2
Si aici se vede ''grija'' pe care autoritatile locale le-o poarta cetatenilor!
20
1
Calatorii din picioare tipa la sofer ca de ce opreste sa mai ia , ala care face cu mana , Rica , injura ca nu-l ia , daca e cald ...e pre cald , daca e rece...e prea rece , toata lumea vrea sa urce si sa coboare din fatza blocului , Cand au scos RATC-ul de pe rutele externe nimeni nu a protestat , toata lumea era fericita ca s-a inventat ''autobuzul puturosilor si al sclifositelor'' poftim , luati dee va plimbati !
13
0
amenzi maxime firmelor si soferilor, dosare si retragerea licentei, ce e asa greu?
20
0
Eser este un prost , la fel este si ziarista " sa petrecut".
9
1
fie si 8 lei, dar sa fie cel putin ca Simpa Trans. 0 calatori in picioare si AC sau caldura.
6
5
Ce cretini aveti pretentii de limuzina de la gms si sofer personal, puneti mana si cumparati-va auto navetisti pulii
3
22
Soferii de microbuz javrele nu opresc cand faci cu mana.
3
7
Daca autoritatile isi faceau treaba , nu aveau curaj acesti transportatori sa sfideze legea . Ori autoritatile sunt mituite si se trece cu vederea .
18
0
acuma inca e bine, sa vedeti la vara cand autobuzele si microbuzele bune in baza carora au luat licenta de transport le inchiriaza pentru excursii si transportul judetean il fac cu rablele resuscitate din garaje!!!
13
1
Pe ruta cazino -statia Suceava 3 statii de autobuz au cerut 8 lei.Nu este posibil asa ceva!
9
0
Am vazut niste ruginaturi de microbuze lovite si cu parbrizul fisurat, pline de calatori. Cum iau astea itp-ul, ne spune si noua cineva ??? De ce nu le vede nimeni, ca circula zilnic pe marile bulevarde !!??
20
1
Mafia pnl cta
9
4
Sa revina ratc.ul
27
1
stimabilo biletul navodari constanta costa 8 lei si nimeni nu poate interveni pentru jecmaneala calatorilor atat pe autobuze cat si pe micro buze.deasemeni pe traseu nu sunt marcate statiile fiind nevoiti sa faci cu mana sa opreasca la fel ca la autostop nu inteleg dece primaria nu achizitioneaza 4 autobuze care sa deserveasca calatori la un pret acceptabil
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108