REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Microciparea și sterilizarea, soluții optime pentru problema animalelor cu sau fără stăpân

Microciparea și sterilizarea, soluții optime pentru problema animalelor cu sau fără stăpân

Valentina CAMARA 22 martie 2023 | 09:44 922

 În scopul informării corecte a proprietarilor de câini, Primăria Constanța reamintește obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a patrupedelor, după cum urmează: 

Microciparea si sterilizarea, solutii optime pentru problema animalelor cu sau fara stapan

”Proprietarii au obligația de a-și înregistra câinii. Astfel, câinii cu stăpân pot circula pe teritoriul României, doar însoțiți de proprietari și de carnetul de sănătate. 

Microciparea căinilor cu stăpân este obligatorie prin OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare. Pe lângă îndatorirea legală această procedură este și utilă. 

Vă rugăm să rețineți! Solicitarea unui cățel din adăpost se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. 

Câinii sunt încredinţaţi numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare 

O altă obligație legală o reprezintă: sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică. 

De asemenea, este interzis abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi, faptă ce  constituie infracțiune și este sancționată conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001. 

Totodată, constituie contravenții și se sancționează conform actelor normative în vigoare: lăsarea liberă a câinilor atât ziua, cât și noaptea, în curțile de folosință comună, de natură a pune în pericol colocatarii sau alte persoane; neridicarea de îndată a execrementelor lăsate animalele de companie. Pentru aceasta deținătorul patrupedului are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operațiuni; neridicarea resturilor rezultate în urma hrănirii câinilor, pisicilor sau a altor animale pe domeniul public sau pe spațiile de folosință comună din interiorul sau de jur împrejurul imobilelor. 

Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor nr.5. la numărul de telefon: 0733045213. ” transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeti ca daca ii sterilizati sau microcipati ,nu vor mai musca?Problema este ca trebuiesc adunati de pe strazi ,ca iar s-au inmultit.Vezi str.Cismelei ,cartierul Tomis Nord!
0
0
strangeti cainii de pe strazi magarilor si lasati minciunile ca astea din articol; cum de se poate in alte tari si la noi nu se poate ? traim ca in evul mediu cu orasul plin de caini vagabonzi si fara wc-uri publice plus multe alte mizerii; sa va fie rusine escrocilor ca ne tineti in mizerie de 33 de ani si dupa cum arata lucrurile acum va fi la fel si in urmatorii 33 de ani
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468