REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Micşoraţi preţul la carburanţi până nu este prea târziu! Video

Micşoraţi preţul la carburanţi până nu este prea târziu! Video

Replica API 20 mai 2022 | 22:53 4616

Prețurile carburanților ”bubuie” pe zi ce trece, iar constănțenii se tem că nu vor mai avea posibilitatea de a se deplasa cu autovehiculele atunci când această acțiune reprezintă o necesitate. Criza economică își face prezența în buzunarele lor, șoferii simțind o adevărată panică în acest sens. Oamenii au declarat, pentru Replica, faptul că au ajuns în imposibilitatea financiară de a se întreţine şi de a ajunge la serviciu, cerându-le autorităţilor să micşoreze preţul la carburanţi... până nu este prea târziu.

Criza economică se resimte printre constănțeni după întreaga perioadă de pandemie, iar prețurile la carburanți ”o iau razna”, apropiindu-se din ce în ce mai mult de valoarea de 10 lei/litru. Teama principală a acestora este că nu se vor mai putea deplasa atunci când au nevoie în diferite destinații care le sunt necesare pentru viața cotidiană, din cauza situației financiare.

Constanța cere plafonarea prețurilor

În speranța că vor reuși să își facă auzită vocea, mai mulți cetățeni ai orașului Constanța au declarat că nu mai au bani pentru necesitățile zilnice, nu mai au putere financiară pentru a-și întreține copiii și acum nu se mai pot deplasa nici la locul de muncă cu ajutorul autovehiculului, deși au de parcurs o distanță de 5-10 km. ”Nu mai putem să ne ajungem cu banii, toate s-au scumpit, toate s-au dat peste cap. Prețurile din magazine, nu mai vorbim despre prețurile carburanților… este jale! Avem de mers 7 km până la muncă, ne vom deplasa cu autobuzul, altă șansă n-o sa avem…trist!” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Un alt bărbat, rezident al orașului Constanța, le cere autorităților reducerea prețurilor la combustibili, până nu este prea târziu. ”Rog autoritățile să micșoreze prețurile la carburanți, până nu este prea târziu și lumea va deveni săracă…” , a spus acesta pentru Replica Constanța.

Creștere fără oprire

Prețurile cresc într-un mod alert, depășesc sume exagerate, devenind chiar astronomice pentru traiul oamenilor. Pare totuși că organele competente nu s-ar gândi nici măcar o secundă la criza în care întreaga Românie a intrat odată cu dispariția locurilor de muncă pe timp de pandemie.

Exagerarea valorii carburanților îngrijorează oamenii fără oprire. Spre exemplu, prețul motorinei la OMV pentru MaxxMotion, în ziua de joi, 19 mai, a depășit considerabil suma de 9 lei/litru, în timp ce benzina calitativă de 100, s-a apropiat ușor de 9 lei/litru.

Nici la Lukoil situația nu a fost roz, prețul pentru același litru de motorină, a fost de 9,16 lei/litru, iar pentru benzina superioară cu cifră octanică de 100, prețul este de 8 lei/litru.

Dacă vorbim despre benzina standard, aceasta se situează între 8 lei/litru (Lukoil) și 8,15 lei/litru (OMV), timp în care motorina se clasează între 8.80, cea standard (Lukoil) lei/litru și 8.83 lei/litru, cea superioară (OMV).

Diferențe uriașe între prezent și trecut

În orașul Constanța, în ultima zi a lunii ianuarie din 2022, un litru de benzină standard pornea de la 6.59 lei/litru, benzina superioară de la 6.74 lei/litru, motorina standard pornea de la 6.51 lei/litru, iar cea superioară pornea de la 6.84 lei/litru.

Video

Diferențele la o alimentare completă sunt colosale și chiar, îngrijorătoare, timp în care, în anul 2021, pentru luna ianuarie, au fost înregistrate prețuri de 5,1 lei/ litru de benzină standard, 5,37lei/litru cea superioară, motorina fiind chiar mai ieftină, respectiv 4,90 lei/litru. ”Este diferență mare, sigur că sunt dezamăgit. Nu mai alimentăm full, băgăm doar puțin…”, a declarat pentru ziarul Replica un bărbat ce alimenta autoturismul în stația de OMV. ”Diferența este mare, peste 100 de lei, față de cum era înainte” , a declarat o femeie pentru replica Constanța.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca ceva: nu conteaza ca ai masina veche dar macar sa ai bun simt sa o intreti in buna stare sa nu scoata fum ca un tractor. A**a pt cei care iau apararea troacelor
0
0
Imi a**c aminte acum 3 sau 4 ani cand ii spuneam unui prieten ca ce bine ar fi sa se faca benzina 10 lei. Hai ca mai e putin. Da Doamne. Poate asa se vor elibera soselele de toate ghioarlele. Transportul public este disponibil pt toti cetatenii urbei.
0
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
0
A**a a fost buna trist sa mergi cu transportul in comun. Serios Trist era sa mergi pe jos cu un picior r***.
0
0
Eu am Opel si merge foarte
1
0
tare curios sunt sa vad ce masini aveti astia de ziceti de cazane si tigai si pe cati ani aveti rate la ele
0
0
Bravo. Asa curatam Romania de tigai si carute. So primariile sa faca impozitele de paste 2000 de euro la orice Masina mai Veche de 6 a**.
1
0
este plin orasul de taranusi cu rable fumegande si faruri de la lidl. nu mai zic de asigurari sau verificari facute cu 50 de lei spaga. cand se cerea adeverinta de la angajator, orasul era aproape gol de rable.
1
0
buba nu ar fi neaparat pretul excesiv si nejustificat pentru nivelul de trai aferent romaniei, ci faptul ca din banii de accize sunt promise strazi si autostrazi pe care nu le vedem dar zdrentele de la putere le carpesc cum pot. eu bag in cazan cat combustibil e nevoie dar am pretentia sa nu imi fut cazanul in gropi
0
0
se pleaca masiv din tara, aici nu mai e de trait, iefteniti, ca altfel nu va mai voteaza nimeni
1
0
nu poti circula de cate pasat din 2000 si saracii nemtesti aduse sunt pe strada. sa il faca 50 de lei litru ca oricum polueaza degeaba.
0
0
SLAVA AMERICA . CITESC SI MA MINUNEZ CAND VAD CAT DE SOLIDARI SUNT ROMANII CU COMPATRIOTI LOR . IMI DAU LACRIMILE DE BUCURIE CAND SE FUT UNII PE ALTI . TINETIO TOT ASA .
1
0
luati autobuzul, nu asa va indeamna chitac. v-ati mutat in palazu, lazu, cumpana si acum chitaiti ca e scumpa benzina. mergeti acolo la munca si la scoala, ati aglomerat orasul cu cazanele voastre fara rca
2
0
combustibilul e scump dar soselele sunt pline de cazane fara asigurare si soferi idioti. si la 15 lei litru tartanii o sa umple drumurile
1
0
Mai mult de 50 % din posesorii de turisme le folosesc inutil....pe distante foarte scurte !
0
0
Vine foamea e in programul golanilor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218