Migranți sirieni, aflați pe o barcă de lemn, salvați de polițiștii de frontieră. Video
Migranți sirieni, aflați pe o barcă de lemn, salvați de polițiștii de frontieră. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn pescador cu aproximativ 47 de migranți la bord a fost detectat, la 40 de mile travers de Vama Veche, de o navă a Gărzii de Coasta. Echipajul de pe nava Gărzii de Coastă a impus declanșarea operațiunii SAR, nava fiind supraaglomerată și având mijloace de salvare insuficiente. Aceasta a fost escortată în Portul Constanța, aici unde oamenii au fost asistați medical de o echipă a DSP-ului din Constanța.
Persoanele ce se aflau pe navă au fost preluate de cei de la Centrul de Imigrări, fiind duși de obicei în centre deschise sau închise. Cel mai probabil, migranții vin din Siria.
Ce spune Garda de Coastă
„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, pe direcţia localității Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.
În cursul dimineții de vineri, 26 mai a.c., în jurul orei 06:30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.
După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord.
Ambarcaţiunea a fost condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța.
Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.
Video:
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News