REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mihai Daraban, despre Pavilion: ”Se pare că tot domnul Nicușor Constantinescu, stând acasă, dă niște telefoane la Consiliul Județean”

Mihai Daraban, despre Pavilion: ”Se pare că tot domnul Nicușor Constantinescu, stând acasă, dă niște telefoane la Consiliul Județean”

Replica API 16 mai 2016 | 15:12 400

”Noi nu ne gândim decât la cum să-i mulgem mai mult pe expozanți”

”Noi nu ne gândim decât la cum să-i mulgem mai mult pe expozanți”

În cadrul unei conferințe de presă susținute de Camera de Comerț, Indrustrie, Navigație și Agricultură din Constanța, președintele Mihai Daraban a făcut câteva precizări cu referire la situația Pavilionului Expozițional Constanța. După ce ce Consiliul Județean a hotărât ca tarifele pentru expozanți să se modifice, reprezentanții de la Camera de Comerț au reacționat. Aceștia sunt profund indignați de faptul că tarifele pentru cei care vin să își vândă marfa la malul mării ar fi crescut nejustificat, comparativ cu alte orașe în care aceștia nu plătesc taxe atât de mari, ba mai mult, primesc sprijin pentru a-și desfășura activitatea. Daraban spune că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult în aceste proiecte desfășurate de Camera de Comerț, proiecte care ar aduce profit și care ar stimula economia: ”Depinde foarte mult și de autoritățile locale, cum se înclină să sprijine aceste manifestări expoziționale. Acestea nu sunt neapărat o sursă de profit pentru Camera de Comerț. Am auzit că ar exista la Pavilionul Expozițional niște creșteri nejustificate de tarife. Am fost chiar joia trecut la Pitești, unde s-a făcut un târg de profil industrie agroalimentară, unde Consiliul Județean și Primăria au dat Camerei de Comerț gratuit locul de expunere, tocmai pentru a încuraja manifestări de acest gen în zona lor. Și au contribuit și cu bani. Iată că la Constanța, din păcate, lucrul acesta nu este acceptat. Noi aducem un sprijin comunității, facilităm întâlniri între comercianți. Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu sprijină aceste activități și se uită doar la partea mercantilă. Noi nu ne gândim decât la ceea ce avem, la cum să-i mulgem mai mult pe cei care există în Constanța. La noi nu se oferă nimic potențialilor investitori. S-a retrocedat toată litosfera, până la manta. Nu au intrat în retrocedări până în centrul Pământului. În rest au dat tot.”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCINA. ”Se pare că tot domnul Nicușor Constantinescu, stând acasă, dă niște telefoane la Consiliul Județean”, a adăugat acesta. Reprezentanții CCINA spun că ei nu au fost consultați cu referire la proiectul de hotărâre al CJC de a concesiona Pavilionul Expozițional, cu toate că este principalul utilizator.

Amintim că consilierii judeţeni din Constanţa s-au întrunit, miercuri, 11 mai în şedinţă pentru a vota mai multe subiecte aflate pe ordinea de zi. Unul dintre acestea face referire şi la concesionarea Pavilionul Expoziţional Constanţa. Mai exact, consilierii au dezbătut proiectul privind „însuşirea Studiului comparativ şi de evaluare tarife utilizare pentru obiectivul Pavilion Expoziţional Constanţa“. Cristinel Dragomir, preşedintele CJC, a explicat în ce constă, mai exact, acest proiect. „Noi am iniţiat un studiu de oportunitate care este aproape gata, cred că în şedinţele viitoare va fi supus la vot. Studiul de oportunitatea este cu privire la concesionarea Pavilionului. Din discuţiile preliminare pe care le-am avut, din câte se pare, nu e oportună concesionarea. Dacă din studiu reiese că va trebui să concesionăm Pavilionul, aşa se va face. Noul CJC o să traseze ce se va întâmpla“, a spus Dragomir. Cât despre evaluarea tarifelor utilizate, Dragomir a specificat: „Este vorba despre tarifele pe care noi le-am aprobat şi au fost actualizate. Diferenţele sunt înre 1% şi 3%. Noi avem un tarif, iar acesta trebuie actualizat, inclusiv terenul care l-am luat de la primărie.

Istoria Pavilionului Expozițional

În anul 2009, autorităţile din Constanţa reuşeau, în sfârşit, să inaugureze Pavilionul Expoziţional, la intrare în staţiunea Mamaia, pe malul Lacului Tăbăcărie. La acea vreme, şefii Consiliului Judeţean spuneau că în pavilion se vor putea organiza evenimente care vor aduce turişti pe litoral şi în extrasezon. Construcţia are o istorie extreme de zbuciumată - demarat cu fonduri europene când preşedinte al CJC era Stelian Duţu, proiectul a ajuns ca, în mandatul lui Nicuşor Constantinescu să piardă finanţarea europeană. Chiar şi aşa, construcţia a continuat, cu bani împrumutaţi de la o bancă din străinătate.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369