REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mihai Fifor consideră că Guvernul poate majora pensiile şi alocaţiile dacă a primit ''miliardele de euro'' de la UE

Mihai Fifor consideră că Guvernul poate majora pensiile şi alocaţiile dacă a primit ''miliardele de euro'' de la UE

Replica API 23 iulie 2020 | 00:00 1012

Preşedintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor, consideră că Guvernul poate majora pensiile şi alocaţiile copiilor dacă a obţinut de la Uniunea Europeană "miliardele de euro anunţate de Iohannis".

Mihai Fifor

Senatorul afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că "dacă cele 79,9 miliarde de euro, bani europeni pentru România anunţaţi triumfalist de Iohannis sunt reali şi efectivi, înseamnă că Guvernul PNL are resursele necesare pentru dublarea alocaţiilor, creşterea pensiilor cu 40% şi majorarea salariilor profesorilor, potrivit legilor în vigoare".

"Zecile de miliarde de euro de la UE ar finanţa investiţiile, ar relansa economia şi ar debloca/asigura resursele necesare pentru majorările de alocaţii, pensii, salarii, pentru creşterea nivelului de trai în general. Din păcate, ceea ce Iohannis şi PNL vând drept succes epocal este mai degrabă un eşec! România la Bruxelles nu a câştigat, a pierdut! Cele 79,9 miliarde de euro, anunţate de Iohannis, adună la grămadă de toate: alocări aferente exerciţiului financiar 2021-2027, sprijin financiar nerambursabil în cadrul planului de relansare economică COVID, împrumuturi care trebuie rambursate, cu dobândă", afirmă liderul PSD Arad, scrie Agerpres.

El arată că din cele 33,5 de miliarde aferente planului de relansare economică, "în varianta iniţială 2/3 erau alocări nerambursabile şi 1/3 împrumuturi".

"Iohannis a 'reuşit' să schimbe proporţia - jumătate alocări nerambursabile, jumătate împrumuturi. Practic, România în loc să ia mai mulţi bani gratis, îi ia cu împrumut pe care trebuie să-l ramburseze cu dobândă. Banii nu vin acum, ci cândva în viitor. E nevoie de proiecte, de cofinanţare şi, cu unii miniştri precum Grindă la Dezvoltare şi Boloş la Fonduri Europene, banii europeni vor rămâne doar pe hârtie. Cel mai puternic argument că România a pierdut, că Iohannis a negociat prost, este comparaţia cu alte ţări care au primit bani în plus", mai susţine Mihai Fifor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo fifor . vine rutte olandezul zurator si in 2 secunde ne lasa fara fonduri daca le dam pe pomeni . ce tot vreti pomeni si pentru cine ? plaja e full , masini plin de nu poti trece strada , supermarketurile full , la gunoaie nimeni ............in microbuze si locatarii de la henri coanda vorbesc ca nu se vor lipi la aceste fonduri .........ai mai fost si ministru fifore , ordonator de bani ......vai de capul tau
1
0
Si ceva de furat ptr psd isti.Mama lor de hoti.
2
0
tu crezi ca banii aia sunt pentru pomeni electorale? Fir-ati ai dracului de imbecili!
3
0
la pregatirea lui sau poate e in campanie electorala deja,eu chiar credeam acum un an doi ca este un tip bine pregatit.
0
0
El stie ca banii sunt pt proiecte, doar ca baga batul prin gard pt cetatenii care nu stiu...gen pensionari! Le pica manusa pt alegeri
2
0
BA ESTI PROST , BANI SUNT PENTRU PROIECTE NU MAI MANCA KKT
3
0
Mama, mama cum asteapta PESEDISTII SA PUNA LABA PE ACESTI BANI.
4
0
Mama lor de voturi! Bagati bani in cresteri care se traduc in mancare si inutilitati, care ajung la gunoi, fosa septica. De ce sa bagati banii in proiecte pt a dezvolta economia? De ce sa fie locuri de munca? Nu.bagati banii persoane neproductive. Intai cresteti economia si nivelul de trai al sclavilor care muncesc!!!
2
0
Banii respectivi se dau pentru proiecte de dezvoltare, nu sa ii consumi aiurea.
3
0
Asta e chiar retardatr mintal Chiar asa nu a inteles pt ce sunt banii pt relansare economica Oare ar putea intelege ce inseamna asta
5
0
Consider ca Mihai Fifor este...dus rau cu pluta! Ce-or avea astia in scafarlie?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212