REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Președintele Consiliului Județean, vizită la Stația de sortare a deșeurilor reciclabile și Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Tortoman! Video

Președintele Consiliului Județean, vizită la Stația de sortare a deșeurilor reciclabile și Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Tortoman! Video

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 2339

Miercuri, 6 iulie, la hotel Ramada, a fost organizată conferința de presă privind finalizarea proiectului "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța", program cofinanțat prin Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune și Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Din acest proiect face parte și Stația de sortare a deșeurilor reciclabile și Stația de Tratare Mecano-Biologică Tortoman. Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța dar și Lucian Chitic, primarul din Tortoman, au dat declarații despre importanța acestei stații. Au mai fost prezenți și vicepreședinții CJC, Petre Enciu și Stelian Gima, dar și Adrian Picoiu, director executiv ADI Dobrogea.

Cele două stații din Tortoman au fost construite prin asocierea firmelor Polaris M Holding, Iridex Group Import Export și Iridex Group Construcții. Valoarea contractului a fost de 22.070.006, 99 lei. Iată cum vor funcționa stațiile: deșeurile municipal colectate în zonele deservite, excluzând materialele reciclabile care se vor colecta separat, vor alimenta stațiile TMB. Deșeurile ce intră în facilitățile TMB sunt direct legate de sistemul de colectare, respectiv de colectarea selective. Cantitatea totală de deșeuri reziduale ce se vor genera în județul Constanța este de aproximativ 150.000 de tone în timp ce cantitatea de deșeuri verzi din grădini, parcuri este de 5.000 de tone.

Acest proiect are o adresabilitate de 85% asupra populației din județul Constanța, privind colectarea deșeurilor, și partea a doua de sortare a deșeurilor. Acest proiect era într-o fază a riscului, de a pierde banii de la Uniunea Europeană pentru că trebuia implementat până în 2020, după care noi am făcut derogări la Ministerul Mediului. După care au fost o serie de lucrări care rămăseseră neterminate, dar ne bucurăm că am trecut peste toate.” a declarat Mihai Lupu.

.

Și primarul din Tortoman, Lucian Chitic, s-a declarat mulțumit de finalizarea celor două stații: ”Ne aflăm la Tortoman, la depozitul ecologic, care a fost început în urmă cu 8 ani. Pot să spun că i-am semnalat lui Mihai Lupu despre acest proiect, care a luat inițiativa de a debloca aceste lucrări și am ajuns la faza de astăzi. Problema a fost cu anumite UAT-uri care poate nu au dat la timp anumite acte. La Tortoman au fost probleme cu drumul de acces, și s-a reușit până la urmă după 8 ani de zile să finalizăm acest proiect. Pentru comuna noastră înseamnă un lucru foarte bun, pentru că în aceste fel ne îndeplinim și noi obligația față de mediu, iar pentru locuitorii comunei se vor crea locuri de muncă și automat bani care vor veni la bugetul comunei și ne bucurăm că am fost noi aleși pentru acest depozit.” a declarat primarul din Tortoman.

.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem anchete la Eforie. Primarul din Eforie a fost obligat de instanta sa plateasca amenda 20 la suta din salariul brut fiindca nu a respectat o decizie a instantei. Este vorba de cazul Manea care nu a respectat nici el o decizie a instantei. Nu ne lasati singuri cu ei. O sa ne fie frica si sa mai vorbim. Verificati daca primarul respecta aceasta decizie a instantei.
1
0
...paznic la oi
0
0
Lupule dute acasa sau la Nesrin
0
0
asta este analfabet ,
0
0
mai bine ramane acolo
0
0
vai de mama lui, e destept de bubuie in prostie, hotz ordinar, deja neam saturat de pnl..laba
0
0
Lupula, pleaca draq acasa ca ai facjt fix un kkt in oras. Nu uita sa-l iei si pe primarul gropar santierist. Sa nu o uitam si pe urata aia de felicius. Mu1epnl
2
0
La plaja 3 papuci cand veti face? Schimbati borduri anual dar nu sunteti in stare sa faceti un drum decent care plaja la Politia Caziere si la Trandafiru
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218