REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Mihai Petre, despre Constanța: „oraș unde administrația PSD a batjocorit și a îngropat cultura”

Mihai Petre, despre Constanța: „oraș unde administrația PSD a batjocorit și a îngropat cultura”

Replica API 28 aprilie 2015 | 23:58 266

O tânără care a dorit să-şi facă un „selfie” cu o statuie din Constanţa a fost pe punctul de a distruge obiectul de artă. Tânăra s-a căţărat pe unul din monumentele reprezentative ale Constanţei, respectiv statuia reginei Carmen Sylva, aflată pe faleza Cazinoului. Viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a postat sâmbătă seară, pe o reţea de socializare, mai multe imagini, cu un mesaj de revoltă: „Să ne cunoaştem valorile!”.

Opoziția n-a dormit în front și a găsit vinovatul „de serviciu”: PSD! Partid pe care, liderul asociației M10 Constanța, Mihai Petre, îl vede responsabil de demolarea culturii în orașul de la malul mării.

„Observ că s-a revoltat feisbucu', dar și o parte a mass-media, că niște puștoaice au călărit statuia reginei Elisabeta. Acum, pe bune, se miră cineva? Când țara este guvernată de proști, hoți și mitocani (cine guvernează, automat devine model public), când (pentru mulți dintre cei care ne conduc, inclusiv la nivel local) „Carmen Sylva” este mai degrabă o marcă de bere sau un nume de pădure. (...) Să zicem mersi că nu s-au pișat pe ea, pentru că asta este România de astăzi, asta este Constanța de azi. Un oraș unde administrația PSD a batjocorit și a îngropat cultura iar tinerii (o parte din ei) și-au extras sistemul propriu de valori uitându-se la primar. Adică, maimuțăreală ieftină. Apoi, cât din revolta asta este pe bune și cât este de ochii lumii? Sărim de cur în sus că trei puștoaice călăresc statuia reginei Elisabeta. Dar când personalul Bibliotecii Județene a fost redus la jumătate, când Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța a fost la un pas de desființare, când filarmonica "Marea Neagră" a dispărut peste noapte sau când se cânta prohodul Muzeului de Artă, câți au sărit? Fetele astea, călare pe statuia reginei Elisabeta, ne arată cum este Constanța de azi. Un oraș călărit de administrația PSD. Cu o mare contribuție din partea opoziției care s-a lăsat călărită. De bunăvoie și nesilită de nimeni”, a spus Petre.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272