REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mihai Petre: Referendumul de pe 6 noiembrie este o intoxicare şi o manipulare grosolană

Mihai Petre: Referendumul de pe 6 noiembrie este o intoxicare şi o manipulare grosolană

Replica API 2 noiembrie 2011 | 00:00 119

Comunicat al consilierului judeţean PDL Mihai Petre:

"Referendumul organizat pe data de 6 noiembrie de Consiliul Judeţean Constanţa este una dintre cele mai mari intoxicări şi manipulări la care au fost supuşi constănţenii de către administraţia Mazăre-Constantinescu.

Intoxicarea principală constă în faptul că nu există iminenţa adoptării unui cadru legislativ cu privire la reorganizarea teritorială a României. Chiar dacă pe masa Guvernului sau a Parlamentului nu se află astăzi un proiect în acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa obligă constănţenii să suporte din propriile buzunare suma de 20 miliarde de lei şi să se pronunţe ca şi cum reorganizarea teritorială ar fi un fapt aproape împlinit.

Intoxicările secundare se referă la schimbarea capitalei potenţialului judeţ sau potenţialei regiuni de la Constanţa la Galaţi, la expirarea peste noapte a unor documente, la nenumăratele drumuri costisitoare pentru reînnoirea acestor documente etc.

La aceste intoxicări ordinare se adaugă manipularea grosolană, produsă în laboratoarele PSD-PNL, potrivit căreia cine nu se prezintă la vot, votează tacit pentru desfiinţarea judeţului Constanţa.

De asemenea, convocarea, în şedinţe, a preşedinţilor asociaţiilor de locatari şi de proprietari din municipiul Constanţa şi "recomandarea" (cu caracter obligatoriu) de a se implica în mod direct în promovarea referendumului prin afişarea materialelor promoţionale la scările blocului este un abuz de cea mai joasă speţă.

Consider că intoxicările, manipulările şi abuzurile de mai sus l-ar face să ia notiţe chiar şi pe părintele propagandei, ministrul nazist, Joseph Goebbels.

Realităţile de netăgăduit ale acestui referendum, care justifică inutilitatea şi falsitatea sa, sunt:

Nu există un proiect legislativ concret cu privire la reorganizarea teritorială a României. Dacă ar exista un astfel de proiect, judeţul Constanţa nu s-ar desfiinţa. Ar deveni cu certitudine capitala potenţialului judeţ sau a potenţialei regiuni;

Reorganizarea teritorială presupune ca cetăţeanul să parcurgă distanţe mai mici pentru un act. Acesta va merge la primăria unde trăieşte, pentru a-şi rezolva problema;

În cazul unei reorganizări teritoriale, nu se va schimba nici buletinul, nici permisul, nici plăcuţele de înmatriculare a maşinii;

Redesenarea judeţelor înseamnă posibilitatea de a atrage bani mai mulţi de la Uniunea Europeană.

În fine, o presupusă reorganizare teritorială a României ar însemna paşi importanţi în debirocratizarea administraţiei locale şi în distrugerea relaţiilor clientelare.

De fapt, aceasta este miza referendumului convocat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu: menţinerea privilegiilor grupului din jurul domniei sale.

Numai în formula actuală, majoritatea PSD-PNL din Consiliul Judeţean şi-ar mai putea permite să irosească 20 miliarde de lei pe un referendum fără raţiune.

O posibilă reorganizare teritorială nu ar mai permite o asemenea bătaie de joc a banului public în interesul unui grup de privilegiaţi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272