REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mihai Toma: Vrem să câştigăm campionatul şi să trecem de grupele Ligii

Mihai Toma: Vrem să câştigăm campionatul şi să trecem de grupele Ligii

Replica API 2 septembrie 2011 | 00:00 107

Căpitanul HCM Constanţa,

Căpitanul HCM Constanţa,

Nu o dată ne-au făcut să fim mândri de ei. Jucătorii echipei Handbal Club Municipal Constanţa sunt un nume de referinţă în lumea sportivă. Despre meciuri, transferuri şi performanţe, am discutat cu căpitanul echipei, Mihai Toma.

Reporter: Ce eveniment deosebit are loc weekend-ul acesta la Constanţa? Povestiţi-ne despre el.

Mihai Toma: Astăzi se împlinesc 75 de ani de handbal, ocazie cu care, la Sala Sporturilor, se va desfăşura "Cupa FRH 75 de ani", un eveniment mult aşteptat de fani şi numai. Acesta este organizat în sistemul "Final Four", spectatorii având ocazia să urmărească primele patru clasate în Liga Naţională de handbal masculin la finele anului trecut.

Reporter: Care sunt echipele care vor juca?

Mihai Toma: În afară de HCM Constanţa, îi vom avea alături pe colegii de la HC Odorheiu Secuiesc, UCM Caraş Severin şi Bucovina Suceava, însă noi vom juca cu Caraş Severin.

Reporter: HCM Constanţa este marea favorită...

Mihai Toma: Noi am obţinut de-a lungul timpului numeroase trofee. Am fost echipa campioană, dar şi deţinătoare a Cupei României.

Reporter: În 2009 aţi câştigat titlul de cel mai bun handbalist. Ce a însemnat pentru dumneavoastră acest titlu?

Mihai Toma: Titlul a fost primit pentru evoluţia foarte bună şi golurile din Liga Campionilor cu echipa. Este un premiu care-ţi arată valoarea, dar şi munca pe care o depui zi de zi. Pe mine nu mă motivează neapărat premiul, cât faptul de a face la Constanţa performanţă, dar şi de a depăşi cât mai multe echipe la titlu. Acum Steaua este cam departe, dar eu sper să depăşim Dinamo.

Reporter: Ce se întâmplă după acest turneu?

Mihai Toma: Este foarte important că acest turneu este organizat la Constanţa. Ne bucurăm că jucăm acasă, iar peste o săptămână începe şi campionatul, cu prima etapă, unde sperăm la o victorie, desigur. Ca şi anul trecut, avem obiective măreţe. În plus, în afară de a câştiga campionatul şi Cupa României, este şi acela de a trece de grupele Ligii Campionilor.

Reporter: Ce ne poţi spune despre meciul cu UCM Caraş Severin?

Mihai Toma: Meciul cu Caraş Severin este mai mult un meci de orgolii, mai mult din partea lor, decât a noastră. Ei şi-au dorit foarte mult să câştige un titlu, au avut în anii trecuţi o echipă bună, au investit în jucători, dar a contat foarte mult faptul că noi ne cunoşteam de mult timp.

Reporter: Echipa constănţeană a primit jucători noi de curând...

Mihai Toma: Avem de o lună de zile, trei colegi noi. Valentin Ghionea este unul dintre ei şi o extremă dreaptă de valoare. Ceilalţi doi colegi sunt Călin Hagiu şi Alexandru Şimicu.

Reporter: V-au mai plecat colegi?

Mihai Toma: Daniel Mureşanu s-a dus în Portugalia, iar Alexandru Dimache şi Florin Nicolae la Ploieşti.

Reporter: Care este echipa dumneavoastră de fotbal preferată?

Mihai Toma: Ţin cu echipa din Ploieşti, oraşul meu natal, dar şi cu Voinţa Sibiu, acolo unde joacă şi cumnatul meu.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272