REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mihai Trăistariu s-a REPROFILAT pe TURISM, dacă NU mai are unde să CÂNTE!

Mihai Trăistariu s-a REPROFILAT pe TURISM, dacă NU mai are unde să CÂNTE!

Replica API 9 aprilie 2021 | 23:45 3528

Artiştii trec prin vremuri grele în această perioadă dominată de pandemia de coronavirus. Printre cei afectaţi de restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii virusului se numără şi cântăreţul Mihai Trăistariu. Acesta a precizat, pentru Replica, faptul că trece printr-o perioadă dificilă întrucât a fost nevoit să-şi anuleze concertele, are rate la bancă, iar activitatea academiei de arte pe care o coordonează a fost îngreunată. Acesta a mai precizat şi că este supărat pe artiştii care stau cu mâinile în sân şi nu se revoltă aşa cum o fac, spre exemplu, angajaţii industriei HoReCa.

“Când a venit pandemia, m-am îngrozit”

Cunoscutul cântăreţ Mihai Trăistariu a povestit pentru cotidianul Replica cum se descurcă în acestă perioadă pandemică şi ce activităţi mai desfăşoară pentru a-şi ocupa timpul în lipsa concertelor. Acesta a precizat că principala ocupaţie este legată de academia de arte pe care o are în Constanţa. „Fiind situaţia cu pandemia, concertele sunt pe pauză. Trebuie să inventez activităţi ca să nu mă plictisesc. În prezent, am o academie de arte de care mă ocup. Ba a fost închisă, ba deschisă. Acum funcţionează. Înainte de pandemie aveam 130 de elevi, acum nu sunt nici jumătate. Unora le este frică de Covid, unii nu mai au bani. Încet, încet, văd că îşi revin lucrurile. Am şi cursuri de pictură, teatru, instrumente, actorie. E singura mea sursă de venit în perioada aceasta. Pentru academia aceasta am făcut, în 2019, credit bancar. Am luat cinci miliarde şi aveam rate pe lună de 20.000 de lei. Când a venit pandemia m-am îngrozit la gândul că trebuie să scot lunar aceşti bani”, a precizat Mihai Trăistariu.

Artistul s-a reprofilat pe turism

Artistul se ocupă şi de alte afaceri, în prezent. Acesta a declarat pentru Replica faptul că are câteva apartamente în nordul staţiunii Mamaia pe care le-a amenajat şi pe care le oferă spre închiriere turiştilor, în timpul sezonului estival. „Acum am nişte apartamente în Mamaia. Aveam un teren la malul mării pe care l-am schimbat pe şapte apartamente, vara trecută. Ca să nu sufăr din cauza ratelor la bancă, am fost nevoit să vând unul şi, astfel, am redus ratele de la 20.000 de lei de lună, la 7.000. La ora actuală sunt puţin cam strâmtorat. Aştept să vină vara, va fi a doua vară cu cazări de turşti. Anul trecut mi-a mers bine, le-am închiriat, am strâns vreo 20.000 de euro pe care i-am ţinut în bancă şi pe care i-am împărţit pentru a-mi ajunge până vara aceasta, neştiind ce va urma”, a declarat cântăreţul.

“Eu vreau să fac muzică”

Mihai Trăistariu a mai menţionat că, deşi are câteva business-uri, nu asta îşi doreşte să facă. “Deşi am nişte business-uri, nu asta voiam să fac. Eu voiam să fac muzică, să cântăm, să avem concerte. Acum, fac şi nişte concursuri de talente. În fiecare lună mi-am propus să merg într-un oraş şi să descopăr talente locale. Îi mai duc pe copii la TV, îi mai promovez. Luna asta merg la Piatra Neamţ, oraşul unde m-am născut. Am numit acest concurs Festivalul Moldovenesc”, a explicat Trăistariu. Acesta a mai precizat că încă nu ştie ce va face de Sărbătorile Pascale şi că, de obicei, cânta în a doua zi de Paşte. “Aştept să ne dea voie să cântăm. Nici nu ştiu cum va fi acum, de Paşte. De obicei cântam a doua zi, e o perioadă cruntă. Mă enervează artiştii că stau cu mâna în sân şi i-au lăsat doar pe cei din HoReCa să se revolte. Cei din spatele nostru s-au angajat în alte părţi, au fost nevoiţi să se reprofileze. S-au distrus trupe”, a explicat artistul. Acesta a mai precizat că au fost organizate petiţii, dar că nu au fost luate în seamă.

“Cei care susţin concerte online o fac de plăcere”

Cât despre cei care susţin concerte online, Trăistariu a menţionat că o fac de plăcere. “Cei care fac concerte online, nu fac bani. O fac de plăcere. Concertele fără public nu au niciun farmec. Vara trecută am reuşi să când la vreo patru terase. Anii din urmă aveam şi 20. Le alternam, aveam serile pline de cântări. Acum, nu ştiu câţi vor mai avea curaj să organizeze evenimente de acest fel. Este complicat”, susţine Mihai Trăistariu.

Artistul a avut Covid

Mihai Trăistariu a declarat pentru Replica faptul că în toamna anului trecut a fost infectat cu virusul Sars-Cov-2, dar nu a avut simptome. “Nu m-am vaccinat încă pentru că în ianuarie am făcut testul de anticorpi şi am descoperit că am avut Covid, fără simptome, prin octombrie, noiembrie. Habar nu am când şi ce am avut. Cam şase, nouă luni de acum încolo am imunitate”, a subliniat artistul. Acesta a mai declarat că nu îi este teamă nici de Covid, nici de vaccin.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poponeata baieti, va iubesc, al vostru traistar, castigator al rozetei de haur
3
0
anul trecut a facut 20 mii? ANAF verifica daca a platit impozit pe banii astia ?daca nu a platit impozit, poftim aici declaratia lui in care recunoaste ca a facut 20 de mii
1
1
SA-L MAI ASCULTE SI PE SPURCACIUNEA ASTA???
6
0
Vrei fructul longitudinal inapoi?
2
0
Plange ca are rate dar zice ca nu vrea sa se vaccineze. Astia trebuie batuti si mai este si tranvai
14
2
ce-s gunoaiele alea de garsoniere? nu ai voie sa dormi in aceeasi camera cu centrala termica pe gaz. pericol de asfixiere. a inghesuit un pat si o canapea in bucatarie si face turism. vai de pl lui. 7 apartamente . hahahah. zi bre garsiniere de 17mp
10
3
Cat va plateste asta sa il bagati in seama?
19
0
Nu e el prieten cu BARHALESCU de la RECT TURISM. Doi poponauti in turism.
11
0
po - po.....po po
15
1
Bine ca merge turismul in pandemie
11
0
Pizdificatul asta cu glas de coaie stranse , iar ne oboseste ?
28
1
Daca si asta are voce....vai pzd lui
23
1
Iar il bagati in seama pe boul asta homosexual?
35
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218