REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mihăilă: Dacă ne vaccinăm, riscul de a ajunge să fim spitalizaţi din cauza COVID este extrem de redus

Mihăilă: Dacă ne vaccinăm, riscul de a ajunge să fim spitalizaţi din cauza COVID este extrem de redus

Replica API 12 august 2021 | 00:00 543

Pregătirea pentru valul patru al pandemiei ţine de sistemul sanitar, dar depinde "foarte mult" de responsabilitatea fiecărui român de a se vaccina, condiţii în care riscul de a fi spitalizat este "extrem-extrem de redus", chiar la o infecţie cu tulpina Delta", a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă

"Evident că numărul de cazuri creşte şi, la fiecare val, observarea acestei pante ascendente ne arată că este un început de val patru. Foarte important este că acum, pentru prima dată faţă de cele trei valuri anterioare, pregătirea aceasta ţine de sistemul sanitar, dar ţine foarte mult de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Trebuie să înţelegem că, dacă ne vaccinăm, riscul nostru de a merge şi de a ajunge să fim spitalizaţi datorită infecţiei cu COVID este extrem-extrem de redus, chiar dacă contractăm inclusiv tulpina Delta", a precizat Mihăilă, întrebată pe această temă, după ce a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Ea a adăugat că nu este vorba doar de responsabilitate faţă de sănătatea fiecărei persoane, ci şi faţă de cei din jur.

"Orice pat ocupat de un pacient COVID în spitale ia locul unui pat pentru un pacient cronic care necesită, de exemplu, evaluare sau tratament. E important să nu ajungem în spitale şi pentru asta e important să ne vaccinăm", a subliniat Mihăilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iceland si cazurile de acolo...97 la suta v axx normies
0
0
dna ministreasa, ia da mata click pe google si vezi cei cu israelienii aia care au deja si atreia doza si stau pe capete in spital.... poate o sa afli ca peste 95 la suta din cei spitalizati cu cazuri grave de covid sunt chiar cei vaxxonati,,,, asa hai siktir pluseristo
2
0
Epilatoarea sefa da lectii despre ceva ce nu intelege
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212