REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mihăilescu: Dacă plafonul PRIMA CASĂ nu va mai fi majorat, preţurile locuinţelor vor scădea

Mihăilescu: Dacă plafonul PRIMA CASĂ nu va mai fi majorat, preţurile locuinţelor vor scădea

Replica API 2 iulie 2013 | 00:00 176

Oana Mihăilescu, Real Estate Account Manager - Crosspoint, a declarat că dacă plafonul "Prima casă" nu va mai fi majorat, preţurile locuinţelor vor începe să scadă, iar sfârşitul acestui program va putea fi văzut ca un mecanism de autoreglare a preţurilor.

"Dacă plafonul de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) nu va mai fi majorat, preţurile vor începe să scadă, iar sfârşitul acestui program va putea fi văzut ca un mecanism de autoreglare a preţurilor. Înainte să apară programul "Prima Casă", preţurile locuinţelor scăzuseră de la jumătatea lui 2008 până în aprilie 2009, cu aproximativ 40%. Odată cu demararea programului, preţurile au înregistrat o uşoară creştere, după care au continuat scăderea, însă cu o pantă mai lină", a spus Oana Mihăilescu, Real Estate Account Manager - Crosspoint, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, programul "Prima Casă" a ajutat scăderea controlată a preţurilor şi a fluidizat tranzacţiile pe segmentul de piaţă vizat. Aurel Şaramet, preşedinte al Fondului Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii declara, la începutul săptămânii, că suplimentarea fondurilor pentru Programul Prima Casă ar putea fi anunţată peste o săptămână sau două, fiind discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru suplimentarea programului. "Se are în vedere (suplimentarea fondurilor pentru Programul Prima Casă - n.r). Fac precizarea că cel puţin până la mijlocul lunii septembrie poate chiar octombrie actualele sume sunt valide şi funcţionale, dar sunt discuţii avansate cu Ministerul Finanţelor pentru a se suplimenta acest program. Că el va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane nu vă pot acest accesată precizare dar sunt analize şi după ştiinţa mea în maximum o săptămână poate două săptămâni se va lua o decizie în acest sens", a spus Aurel Şaramet.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212