REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Mihălcioiu: armatorii jonglează cu salariile navigatorilor

Mihălcioiu: armatorii jonglează cu salariile navigatorilor

Victor ROTARU 7 decembrie 2023 | 00:00 2615

Navigatorii se confruntă cu multe probleme, cele mai multe venind din direcția angajatorilor și a lipsei de seriozitate de care aceștia dau dovadă: nu plătesc la timp, nu dau concediile medicale și multe altele. Reporterii de la Replica au vorbit despre toate problemele navigatorilor cu Adrian Mihălcioiu, Președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Mihalcioiu: armatorii jongleaza cu salariile navigatorilorAdrian Mihălcioiu

Președintele SLN a vorbit despre problemele întâmpinate de navigatori, despre contractele care nu se respectă de către armatori, dar și despre neacordarea concediilor medicale. 

„Problemele legate de neplata salariilor sunt la ordinea zilei“

Cele mai întâlnite probleme ale navigatorilor sunt legate de neplata salariilor la timp, dar și de neacordarea concediilor medicale: „Există o lege în momentul acesta care le dă navigatorilor dreptul la concedii medicale, la compensații în caz de accidente, să putem să rezolvăm problemele lor fără să se intervină și prin alte locuri. Au fost foarte multe cazuri înregistrate în ultima perioadă, din vară până acum, au fost înregistrate 10 accidente și 12 îmbolnăviri. Problemele legate de neplata salariilor, care sunt la ordinea zilei, vorbim de sumele mici, lucruri care contează în bugetul familiei navigatorilor, dar armatorii pot jongla cu astfel de lucruri. Noi am intervenit de fiecare dată”, a declarat Adrian Mihălcioiu, Președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.  

Mihalcioiu: armatorii jongleaza cu salariile navigatorilorFoto cu rol ilustrativ

Avem peste 5 mii de membrii înscriși în Sindicat, dar sunt peste 12 mii de navigatori activi. Noi am pierdut o forță de muncă nebrevetată, nu a mai fost susținută și s-a pierdut. Și-au găsit alte locuri de muncă pentru că nu au mai avut angajament și e o mare problemă a nebrevetaților în Europa. Sunt plătiți foarte bine, dar nu ai de unde să-i mai iei, asta din cauza unei politici proste făcute de companiile de navigație. Am avut vreo 2 întâlniri pe implementarea unei platforme publice, împreună cu instituțiile de marină, pentru recrutarea mai ușoară a cadeților, nu am găsit o deschidere, dintr-un punct de vedere al unui informatician să poată face aplicația, fiind limitat de niște licențe, nu am mai discutat după pentru că a venit și cererea foarte mare de personal navigant și era o chestiune care nu mai avea importanță. Cu siguranță, peste un an sau doi, sigur va fi de actualitate și o vom implementa. Navele se vor micșora ca număr, fiind un echipaj mai mic. Vor ieși nave mai mici, cu aceeași capacitate de transport, multe nave vor fi casate. În continuare avem întâlniri multe, cu mai multe asociații, pentru a face cunoscut prin țară această meserie de navigator, oamenii sunt bineveniți aici și pot fi angajați în condiții bune“, a mai adăugat Președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.   
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANAF le iar dormi in papuci ???? Impozite pe veniturile obtinute !! Stiu CDT care are 14 apartamente,case,terenuri,masini.....si impozite 0 platite la Buget !!!
1
2
Si individul asta care este lider sindical ce treaba are,sa constate cand le sunt incalcate drepturile marinarilor sau sa actzioneze pentru apararea drepturilor marinarilor atunci cand este cazul ?.
3
1
Marinarii sa plateasca si ei impozit pe veniturile incasate, asta sa faca Domnul Mihalcioiu, sa declare veniturile la ANAF ca toata lumea din tara asta, ANAF-ul sa ia ambarcarile si debarcarile marinarilor de la capitanie si contractele de angajare de la firmele de crewing sa vada ca nu declara nimic si cum justifica bunurile acumulate si viata de huzur a sotiilor lor
5
17
acest mikal cioiu, e un mare zero barat, un neica nimeni,abar nu are de navigatie, el doar se da mare la sln..
6
1
Replica, nu mai stergeti comentarii va rugam. Mai ales la manglitori de genul acestuia care nu face nimic in afara de sprituri
7
1
Dar de ce amatorii nu sunt obligați sa plătească pentru navigatorii cu contracte permanente ,sumele cuvenite pentru pensiile acestora chiar și în tara unde își are sediul firma de crewing?
3
0
Astia care plecati prin firme de crewing de apartament, va meritati soarta bah! Sunt multi armatori care ofera si asigurare medicala pentru toata familia, net la bord, bonusuri, etc. Marinari parliti ce sunteti.
6
1
Bla-bla-bla. Ce ușor este să dea din gură, dar ia să-și facă el o companie de transport cu nave și să vadă ce p******e de meseriași îi trimit uneori agenții de crewing (contra șpăgi).
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436