REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mii de elevi au vizitat Centrul de Scafandri: unii s-au hotărât pe loc unde vor să muncească în viitor

Mii de elevi au vizitat Centrul de Scafandri: unii s-au hotărât pe loc unde vor să muncească în viitor

Replica API 22 aprilie 2016 | 00:00 406

Şcoala Altfel la Constanţa

Şcoala Altfel la Constanţa

Centrul 39 de Scafandri din Constanța și-a deschis porțile joi, 21 aprilie, pentru a întâmpina mii de elevi din mai multe grădinițe, școli și licee din localitate. Reprezentanții centrului spun că au avut între 700-800 de vizitatori în anii trecuți, iar anul ăsta s-au bucurat de prezența a 2000 de elevi constănțeni. Ei au vizitat dormitoare, săli de curs, laboratoare, platforma unde sunt expuse mai multe arme, bărci și costume de scafandri, camera hiperbarică și Monumentul Eroilor, adică locul unde sunt expuse fotografiile celor căzuți la datorie. Spre bucuria reprezentanților centrului, micuții au pus fel de fel de întrebări și au cerut să afle la ce se folosesc armele și echipamentele expuse, apoi s-au fotografiat cu acestea. Iar cei mari se pare că s-au arătat chiar interesați de meseria de scafandru și au cerut informații despre cum se pot alătura acestui sistem.

Atât cei mici, care au venit însoțiți de educatoare și părinți, cât și adolescenții înscriși la liceu s-au arătat impresionați de echipamentul și tehnica ce le-a fost prezentată. Au așteptat nerăbdători să se fotografieze cu diferite arme și căști de scafandri și să intre în hiperbar, acolo unde scafandrii fac simulările. Dacă în alți ani nu organizau aceste vizite după un program fix, iar toată lumea venea pe la orele 10-11, anul acesta reprezentanții centrului s-au decis să organizeze vizitele la fiecare 5 minute, fiecare grupă de elevi fiind condusă pe traseu, până pe platformă și Monumentul eroilor.

Șeful laboratorului hiperbaric s-a arătat încântat de numărul mare de elevi care au călcat pragul centrului și a subliniat faptul că mulți s-au arătat interesați de meseria de scafandru și au cerut informații despre cum pot să se integreze în sistem. „Vin tot mai mulți copii. Eu mă bucur că vin și mulți de liceu care se îndreptă spre studenție și sunt atrași de meserie.

Cu ei pot să discut mai mult. Le spun despre scufundări, despre ce înseamnă fizica scufundării, despre ce înseamnă corpul uman. Sunt receptivi și chiar întreabă cum pot să ajungă în sistem, ce trebuie să facă și le dau toate detaliile legate de sănătate, pregătire sportivă, voință și puțin curaj. Cu ocazia asta pot afla ce înseamnă meseria de scafandru”, a declarat pentru Replica” şeful Laboratorului Hiperbaric, căpitan comandor Inocențiu Medeșan.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108