REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mii de oameni au cerut Unirea Basarabiei cu România! Bădrăgan, vârf de lance printre unionişti

Mii de oameni au cerut Unirea Basarabiei cu România! Bădrăgan, vârf de lance printre unionişti

Replica API 13 iulie 2015 | 23:23 107

Mobilizare

Mobilizare

Zeci de mii de unionişti s-au adunat duminică, 5 iulie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România. După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei Tinerii Moldovei, au plecat într-un marş până în România, pe jos!

Duminică, 15.000 de oameni, conduşi de cei 1.000 de militanţi ai Tinerilor Moldovei, au făcut un tur al palatelor. Adunarea s-a făcut în Piaţa Universităţii, de la ora 14:00, în Piaţa Universităţii, zona Teatrului Naţional, apoi au făcut un ocol al Casei Poporului şi, ulterior, s-au deplasat către Palatul Cotroceni, unde o delegaţie a Tinerilor Moldovei ş-a propus să intre în audienţă. Deşi alte partide şi-au trimis reprezentanţi la acţiunea organizată duminică în Bucureşti, de la ora 14:00, în faţa Teatrului Naţional, pentru întâmpinarea celor 1.000 de militanţi ai Tinerilor Moldovei, doar Partidul România Unită a precizat că se alătură oficial iniţativei. „Partidul România Unită îi aşteaptă cu braţele deschise pe tinerii unionişti care ajung duminică la Bucureşti pentru a ne aduce mesajul lor de unire în numele tuturor românilor de dincolo de Prut”, se arată într-un comunicat al PRU. Vineri seară, Tinerii Moldovei au ajuns în localitatea de frontieră Ungheni, iar sâmbătă dimineaţă, după 24 de ani, au refăcut Podul de Flori. Tot sâmbătă au ajuns şi la Iaşi, unde mii de cetăţeni i-au întâmpinat. Flori, hore ale unirii, tot „tacâmul” pentru ca mesajul să ajungă la asurzita clasă politică, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, care i-a felicitat pe participanţi. Amintim că Tinerii Moldovei au redactat o scrisoare deschisă emoţionantă pentru Iohannis, fără a avea efectul scontat. „Aşteptăm în continuare din partea instituţiilor de conducere ale României, dincolo de aceste saluturi formale, enunţarea unor strategii clare care să definească paşii ce trebuie urmaţi pentru a duce la împlinire, în cel mult trei ani, proiectul naţional actual: Unirea României cu Republica Moldova!”, au spus cei de la Basarabia Pământ Românesc, duminică, după lansarea mesajelor lui Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

„Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti!”

Sâmbătă, la Iaşi, a fost prezent şi preşedintele Partidului România Unită - Constanţa, Dumitru Bădrăgan, care a încins asfaltul la horă, alături de unionişti. „Ne-am întâlnit cu românii care au venit din Moldova şi a fost un moment prin care am transmis şi un mesaj către politicieni. Poate e prea cald, dar ar fi cazul să se uite mai atenţi la români şi să reacţioneze. Până la urmă, orice moment are nevoie şi de implicarea politicului, în sensul să creeze cadrul legal pentru ceea ce vor românii. (...) Am văzut imaginea unor români şi ceea ce trebuie să vezi: optimism şi entuziasm într-un proiect. Eu aşa am simţit, ca om. Dincolo de politică. Erau dornici de a face ceva. Am văzut şi români din Brăila care au venit, pe lângă cei din Iaşi. (...) Discuţia o vor avea azi (duminică – n.r.) cu Bogdan Diaconu, la Bucureşti. Mă voi vedea şi eu mâine cu ei tot la Bucureşti. După care ei vor pleca spre regiuni istorice din România. (...) Vor ajunge şi la Iohannis. Până la urmă, dacă vrei să ai eficienţă, trebuie să te adresezi lui. Preşedintele e cel care îi reprezintă pe toţi românii. Prutul ne uneşte, nu ne desparte!”, a spus Bădrăgan, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272