REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MILIARDARUL Ioan NICULAE, VIP de POARTA ALBĂ

MILIARDARUL Ioan NICULAE, VIP de POARTA ALBĂ

Replica API 23 februarie 2021 | 23:36 5643

Miliardarul Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogați români, patronul grupului Interagro SRL, dar și patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Potrivit informațiilor noastre, acesta a ajuns la penitenciarul Poarta Albă încă de sâmbătă, 20 februarie, intrând asttfel în categoria ”VIP de Poarta Albă”.

foto: g4media.ro

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, în prima parte a anului 2009, suspectul Ioan Niculae, patronul grupului S.C. Interagro S.A., a inițiat și desfășurat activități de corupere, fiind vizați funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale, privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice, cu consecință directă în beneficiul financiar al grupului Interagro.

Persoanele care au acceptat influența suspectului Ioan Niculae, au încercat prin activități de „lobby” să determine adoptarea unei asemenea Hotărâri de Guvern, deși se cunoștea opinia Comisiei Europene referitoare la acest tip de „subvenționare”. Măsura de sprijin avută în vedere reprezenta un ajutor de stat care contravine legislației aplicabile la nivelul Uniunii Europene, iar consecința directă era că suma necesară unei asemenea facilități fiscale nu putea fi prevăzută în proiectul Legii bugetului de stat. În acest context, suspectul Ioan Niculae i-a promis suspectului Gheorghe Bunea Stancu, președinte al Consiliului Județean Brăila, în perioada respectivă, diferite foloase, pentru ca acesta din urmă să intervină pe lângă persoane cu putere de decizie din cadrul Guvernului României în vederea aprobării Hotărârii de Guvern. În afara acestor aspecte, pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, au rezultat date suplimentare prin care s-au constatat fapte noi și date cu privire la participarea unor alte persoane, după cum urmează: în cursul lunii martie 2009, suspectul Said Baaklini a contactat și a promis unei persoane care ocupa o funcție de decizie într-un minister că, în cazul în care va realiza intervențiile și demersurile necesare astfel încât să fie adoptat un proiect de hotărâre de guvern ce avea ca scop subvenționarea achiziției de îngrășăminte din producție internă, ceea ce ar fi adus beneficii de peste jumătate de miliard de euro lui Ioan Niculae, patronul Interagro, acesta din urmă îi va da, prin intermediul lui Said Baaklini, înaltului funcționar, suma de 3.000.000 euro.

În urma efectuării urmării penale, s-a stabilit că acțiunile inițiate și coordonate de suspectul Ioan Niculae, care a pus la cale un circuit financiar sub aparența unor tranzacții comerciale între Interagro și Libarom, care în realitate nu au avut loc, cu scopul de a externaliza suma rezultată din evaziune fiscală, către o firmă de tip off shore din Insulele Virgine Britanice, au fost sprijinite de reprezentanții firmelor implicate în acest circuit infracțional, mai precis Said Baaklini – reprezentantul Libarom Agri și Rajef Sharif Mohammad – reprezentantul Mike Traiding.

Precizăm că Ion Niculae nu este la primul conflict cu legea, el ajungând în fața magistraților în mai multe dosare.

Printre VIP-urile de la Poarta Albă s-au numărat și Cristi Borcea, dar și Gigi Becali.

Citește și: Interagro, firma miliardarului Niculae, a intrat în insolvenţă la cererea unui operator din Portul Constanţa

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot un prost ramane ,.miliardarul pulii , ii dau o muie securistii cand vor, e la Mana lor. Un tzaran bashit de fute pe bani tiganci borate ca el si is face veacu la zimnicea auzi. Muie Umflatule!
1
0
Rau ati mai ajuns. O sleahta de agramati. V-a plecat toata spuma la Focuspress si au ramas numai panarame...Vai de capul vostru sunteti!
3
0
Pot sa va dau o muie jegosilor ???
3
0
El ca el, dar cei ce au acceptat si l-au promovat, ce soarta au? Si? Sta 1 an , maxim 2 si iese miliardar. Cine nu ar vrea?
1
2
Sentinte de zeci de ani dar ei ies dupa 6-10 luni Bataie de joc hal de lege penala Jalnic
5
3
cu o floare nu se face primavara,pe langa el ar fi loc si pentru fratii fecali,fratii miscula,jiji cap de retea de carne vie,nastase,tiriac, o gramada de alte jigodii care au ocupat injustitia din romania si asa isi fac de cap,la zid cu jigodiile astea
3
4
De ce trag asa de multi sa vina la Poarta Alba ? E regimul de detentie mai liber?Pune conul Petrica Buduru vreo vorba buna?
8
2
E la protejati cu restul pizdelor interlope din oras?
7
2
Pt boul de la 02.14! Mai boule ,din cauza astuia si a atora ca el s-a dus de rapa tara asta! Nu mai sunt bani pt nimic:sanatate, educatie, adica viitorul tarii tampitule ! Daca s-ar confisca tot ce s-a furat de la toti hotii s-ar rezolva multe TAMPITULE!
16
5
Stat cretin. Nu era mai bine sa ii ceara toti banii generati de infractiuni plus eventuale majorari si in schimb sa il lase liber? Ce ne incalzeste ca sta o treime din pedeapsa - are peste 60 de ani, adica un an si ceva si dupa este liber si cu banii in cont. Ar trebui sa fie mult mai important sa se recupereze banii decat sa il tinem pe unul ca Nicolae un an si ceva la inchisoare perioada in care statul ii plateste cazarea, mancarea, etc.
23
0
e ca infractorul pulii inca mai are bani pt.echipa de fotbal. In alte tari mai cerea ceva bani de la prostul @02:14. De la mine muie cu cacat infractorilor, fanilor lor si in special justitiei spagare si muiste !!!
5
5
si dan barna e infractor. A devalizat fonduri europene. Ghinea ministrul de la fonduri, a favorizat si el propriile firme cand a fost ministru in guvernul Ciolos. Pe astia nu ii cauta nimeni? asta e justitie? unii pica, altii nu....pana cand o sa vad dreptate totala, o sa iau apararea hotilor! mai bine hot decat prost!
25
13
02:14.. esti bolnav? Ce mortii tai ii faci reclama unui infractor. E doar o stire despre un puscarish pisamas pe tine de sclav ce esti
28
15
piticu" lui Nicolae.Pe unde el a spart lemne multi aduna vreascuri.De parnaie sa aveti parte zdrentelor.
14
37

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108