REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Miliardarul rus Oleg Tinkov susţine că a fost forţat să-şi vândă participaţia la banca pe care a fondat-o

Miliardarul rus Oleg Tinkov susţine că a fost forţat să-şi vândă participaţia la banca pe care a fondat-o

Replica API 4 mai 2022 | 00:00 399

Miliardarul rus Oleg Tinkov a declarat că a fost forţat să-şi vândă banca pentru doar o fracţiune din valoarea ei din cauza faptului că a criticat războiul declanşat de Rusia în Ucraina, relatează dpa.

Oleg Tinkov

"Nu am putut discuta preţul. A fost ca o luare de ostatici: iei ceea ce ţi se oferă. Nu am putut negocia", a descris el vânzarea într-un interviu pentru New York Times preluat luni de media ruse, citează Agerpres.

Miliardarul care trăieşte de mai mulţi ani în străinătate şi căruia prieteni cu legături cu serviciile speciale ruse i-au transmis că Kremlinul vrea să fie ucis şi-a angajat mai multe gărzi de corp.

Potrivit lui Tinkov, administraţia de la Kremlin a ameninţat de asemenea conducerea Tinkoff Bank, al cărei fondator este, cu naţionalizarea dacă banca nu întrerupe legăturile cu el.

El a fost forţat să-şi vândă participaţia de 35% din acţiuni "pentru copeici". Cumpărătorul, miliardarul Vladimir Potanin, i-a plătit doar 3% din valoarea reală, s-a plâns Tinkov. Tinkoff Bank, a doua cea mai mare bancă privată din Rusia, a infirmat relatarea fondatorului său, precizând că nu au existat niciun fel de ameninţări.

În luna aprilie, Oleg Tinkov a numit războiul din Ucraina ordonat de preşedintele Vladimir Putin drept "lipsit de sens" şi a pretins că 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului.

El a atribuit eşecurile armatei ruse corupţiei, afirmând că întreaga ţară este afectată de nepotism, adulaţie şi servilism. Două zile mai târziu, Tinkoff Bank a anunţat o schimbare de nume. Ceva mai târziu a devenit publică şi vânzarea pachetului de acţiuni al lui Tinkov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212