REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
2.4° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Militar rus care a dezertat din Ucraina a fost prins și împușcat

Militar rus care a dezertat din Ucraina a fost prins și împușcat

Valentina CAMARA 19 ianuarie 2023 | 00:00 303

Autorităţile ruse anunţă miercuri că au ucis prin împuşcare un militar, Dmitri Perov, în vârstă de 31 de ani, care a dezertat dintr-o bază militară, despre care mai multe publicaţii scriu că a fugit dintr-o unitate desfăşurată în cadrul Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Militar rus care a dezertat din Ucraina a fost prins si impuscat

”Dmitri Perov, căutat pentru că a părăsit în mod voit o unitate militară fără autorizaţie, a fost găsit şi eliminat”, anunţă într-un comunicat postat pe Telegram Guvernul regiunii Lipeţk, în vestul Rusiei.

Această sursă nu precizează unde a fost ucis bărbatul şi în ce circumstanţe.

Potrivit filialei locale a postului de stat VGTRK, tânărul militar a dezertat din ”zona operaţiunii militare speciale în Ucraina” şi a fost căutat în paralel în regiunile Voronej şi Lipeţk.

Potrivit filialei VGTRK, care citează surse anonime, el ar fi putut fi înarmat cu un pistol mitralieră şi grenade şi încerca să se ducă în satul său natal, în regiunea Lipeţk.

În ultimele luni au fost semnalate mai multe dezertări ale unor militari ruşi care luptă în Ucraina.

Miercuri, ziarul Kommersant dezvăluie că un dosar penal a fost deschis unui număr de opt militari, acuzaţi că au plecat în decembrie, cu tot cu arme, de la o bază din regiunea ucraineană Lugansk (est) şi că s-au dus cu taxiul în Rusia.

La începutul lui decembrie, forţe de ordine ruseşti au arestat un fugar acuzat de rănirea prin împuşcare a unui poliţist şi suspectat, dezvăluie presa, de a fi un dezertor din grupul paramilitar Wagner.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, după ce a lansat Războiul rus în Ucraina, amendamente care prevăd până la zece ani de închisoare în cazul militarilor care dezertează sau refuză să lupte.

În urma unor înfrângeri importante pe front, Putin a ordonat, în septembrie, mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina, determinând zeci de mii de ruşi să fugă din ţară pentru a nu fi înrolaţi, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362