REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Militarii Forțelor Navale, misiuni NATO în plină pandemie

Militarii Forțelor Navale, misiuni NATO în plină pandemie

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 1867

Singura navă românească ce desfășoară misiuni în momentul de față este puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), navă care asigură comanda unei grupări navale NATO. Echipajul este în misiune din luna ianuarie. Programul activităților Forțele Navale a fost adaptat noului context epidemiologic, ținând cont de menținerea capacității de luptă și îndeplinirea obiectivelor, dau asigurări reprezentanții Forțelor Navale Române.

colonel Corneliu Pavel

"Înainte de plecarea navelor în misiune pe mare, au fost, sunt și vor fi luate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, precum controlul clinic al membrilor echipajelor și asigurarea mijloacelor și materialelor sanitare de protecție pentru personal. În conformitate cu legislația actuală, misiunea de bază a Armatei României este de a asigura securitatea și integritatea țării noastre, iar angajamentele României față de partenerii străini din sistemele de securitate internaționale trebuie respectate.", ne-a declarat colonel Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române.

Nava PM-274 își va desfășura misiunea NATO în Marea mediterană până în luna iunie, conform angajamentului asumat de țara noastră față de NATO. Nu se impune luarea deciziei de terminare a misiunii, deoarece sunt prevăzute escale tehnice pentru refacerea capacității de luptă, iar contactele echipajului cu alte persoane din afara bordului sunt anulate, spun reprezentanții Forțelor Navale. Forțele Navale.

"Pentru îndeplinirea acestor îndatoriri, conducerea Forțelor Navale Române va lua toate măsurile necesare în vederea protecției resursei umane și a resursei materiale, cu respectarea legilor, ordinelor și regulamentelor militare.", a conchis colonelul Corneliu Pavel.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212