REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Militarii și-au prezentat oferta la Bursa Locurilor de Muncă; studenții nu au fost interesați...

Militarii și-au prezentat oferta la Bursa Locurilor de Muncă; studenții nu au fost interesați...

Cristina BĂRBUCEANU 15 octombrie 2022 | 00:00 1585

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanța a organizat vineri, 14 octombrie a.c., la sediul Universității Maritime Constanța, Bursa Locurilor de Muncă. Aproximativ 1.500 de locuri de muncă au fost prezentate, din diferite domenii, precum Horeca, Militar, Naval, construcții. Culmea este că evenimentul nu a fost pe măsura așteptărilor, tinerii nefiind interesați de un loc de muncă.

Bursa locurilor de muncă reprezintă o oportunitate de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceştia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupaţiile cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. La acest evenimentul organizat de AJOFM au participat puțin peste 300 de persoane interesate, iar dintre acestea doar 20 angajate pe loc.

Studenții au fost puțini, dar și mai puțini au fost oamenii care chiar și-au dorit să se angajeze, din păcate. Cei care au fost, doar s-au plimbat și s-au uitat...foarte puțini s-au oprit să întrebe efectiv detalii, disponibilități. Eu, personal, reprezentând compania mea, am avut doar pe HoReCa și pe marinari, ofițeri, tot ce ține de naval”, ne-a declarat un agent economic care și-a prezentat la târg oferta. Întrebat de salarii, acesta a precizat că diferită, de la un domeniu la altul. Pentru ofițeri, în domeniul naval, de exemplu, acolo unde au fost, se pare, cei mai mulți interesați, salariile pornesc de la 800 de euro net lunar și ajung până la 3000 de euro, în funcție de experiență și de departament.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată vineri, 14 octombrie, la nivel național, au fost oferite 33.041 locuri de muncă. 1.758 agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare, aceștia oferind locuri de muncă în ramuri de activitate precum: comerț cu amănuntul, restaurante și alte activități de alimentație, depozitarea şi activităţi auxiliare pentru transport, comerț cu ridicata, prelucrarea lemnului, lucrări speciale de construcţii etc.Principalele meserii în care au fost încadrați absolvenţii fără studii superioare sunt: bucătar, croitor, lucrător comercial, vânzător, lucrător gestionar, manipulant mărfuri, agent securitate. În ceea ce privește absolvenții cu studii superioare, la acest eveniment au fost angajați ingineri în diferite ramuri de activitate, economiști, programatori.

Prezent la evenimentul desfășurat la Petroșani și organizat de către AJOFM Hunedoara, președintele ANOFM, Florin Cotoșman, a subliniat importanța Serviciului Public de Ocupare în integrarea pe piața muncii a șomerilor și a măsurilor oferite pentru dezvoltarea mediului economic. “Având în vedere caracterul monoindustrial al zonei, particularitățile economico-sociale cu care se confruntă regiunile carbonifere în tranziție, organizarea evenimentului de către AJOFM Hunedoara reprezintă un răspuns la provocările cu care se confruntă mediul economic local. Această zonă are potențial de creștere economică dovadă fiind numărul destul de mare al persoanelor care, astăzi, au fost selectate în vederea încadrării. De asemenea, sunt convins că prin măsurile oferite de instituția noastră vor fi create noi locuri de muncă”, a declarat președintele ANOFM, Florin Cotoșman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai exista forta de munca in romania , iar generatiile care vin din urma sunt foarte diferite , nu mai au cultul muncii ca parintii nostrii ,sau vor munci foarte usoare spre deloc .tineretul din ziua de azi are alte preocupari gen droguri , smecherii
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108