REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Militarul și minorul dispăruți, GĂSIȚI MORȚI pe plaja din Vadu!

Militarul și minorul dispăruți, GĂSIȚI MORȚI pe plaja din Vadu!

Replica API 13 iunie 2018 | 15:47 793

Descoperiri șocante pe plaja din Vadu! În dimineața de miercuri, 13 iunie, un bărbat, în slip, a fost găsit decedat. Trupul neînsuflețit a fost zărit de către un cuplu care se plimba, în zona cherhanalei Pescarilor. Cadrele medicale și oamenii legii au ajuns la fața locului, însă, în căutarea cadavrului au dat peste o altă persoană decedată, de data aceasta fiind vorba despre un minor.

Este vorba despre minorul dispărut în apele mării, la Corbu, și despre militarul din Cluj, dat dispărut tot la Corbu.

Amintim că alerta s-a dat duminică, 10 iunie, când doi minori în vârstă de 14 ani au intrat în mare, însă doar unul dintre ei a reuşit să iasă din apă! Cel dispărut se afla în grija unui asistent maternal profesionist, plecând de acasă în cursul zilei de duminică, fără a spune că merge la plajă. Zeci de scafandri au început căutările, ele fiind sistate seara și reluate a doua zi dimineața. Este vorba despre scafandri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din țară, din Alba, Suceava, Hunedoara, București Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța, care se aflau la Constanța, în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Ulterior, luni, o altă persoană era dată dispărută, fiind vorba despre un militar din Cluj, care se afla la malul mării, la o aplicație. În după amiaza de duminică se afla în permisie, iar de la ora 18.00 nu a mai fost văzut, cunoscuții săi spunând că sigur a intrat în apă pentru a salva minorul.

“Caporalul clasa a III-a Petru Cosma face parte dintr-un detaşament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, unde desfăşoară, în perioada 4-15 iunie, activităţi de instruire cu trageri de luptă. Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 şi 19.30, şi nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire. Conducerea batalionului a luat de urgenţă măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situaţii”, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Aeriene.

Moartea caporalului înecat la Corbu va fi anchetată de Parchetul Militar

Militarul dispărut duminică, 10 iunie, în zona plajei Corbu, județul Constanța, a fost identificat miercuri, 13 iunie, după ce trupul neînsuflețit a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localității Vadu, la nord de Capu Midia.

Caporalul clasa a III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detașament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, dislocat în perioada 4-15 iunie la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activități de instruire cu trageri de luptă.

Caporalul Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al M.Ap.N. din anul 1997 și a participat la două misiuni în teatrele de operații (în anul 2003 în Afganistan și în anul 2006 în Irak). Era căsătorit și avea doi copii. Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul militar, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale prezintă condoleanțe și este alături de familia îndoliată.

Sursă foto: Ultima fotografie realizată cu Petre Cosma, sursă Știrile Pro TV

L.C., F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este evident ca dragajul facut de van orbeti a modificat fundul marii,partea proasta de fapt si mai proasta va fi numarul inecatilor din fata plajelor resuscitate,ca sa se apropie de plaja barja transportoare a avut nevoie de senale,care au fost dragate,capcane pentru turisti si mosnegi,oare tot asa au infiintat olanda subacvatica,aicea se comporta ca-n bantustan
1
0
Sa va bag pula-n gat la toti. Ce comentarii de oameni prosti aveti in voi!!!
7
2
Pai si pe tableta cand sa mai stea? Cine mai are timp de cursuri de inot? Trebuie sa stea pe facebook, pe instagram...lasa ca asa le trebuie la prosti. Spor si la alte inecari. Hai cu recordul anul asta!
0
17
Dumnezeu sai ierte
11
0
pentru clasele intai si doi de scoala , cursurile de inot ar trebui sa fie obligatorii , in toata tara.
17
4
...si militaurii l-au dat dezertor ca asa-i procedura. Se mai mira cineva de ce nu s-a inghesuit nimeni la recrutare?
9
4
Ce cauta pe plaja in slip?
3
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614