REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Mincă ameninţă consilierii: Dacă nu votează micşorarea preţului la căldură, fac publică şi ţâţa de la care au supt

Mincă ameninţă consilierii: Dacă nu votează micşorarea preţului la căldură, fac publică şi ţâţa de la care au supt

Replica API 10 ianuarie 2012 | 00:00 177

Noul viceprimar cu atribuţii de primar al Mangaliei,

Noul viceprimar cu atribuţii de primar al Mangaliei,

Conservatorul Ion Mincă a reuşit, ieri, să se instaleze în Primăria Mangalia, în biroul de primar. Tot de ieri, liberalul Sorin Andrei nu mai este viceprimar cu atribuţii de primar interimar. "După aproximativ o lună de la notificarea Consiliului Local Mangalia cu privire la schimbarea din funcţie din funcţia de viceprimar al Municipiului Mangalia a lui Mincă Ion şi, respectiv, alegerea în funcţia de viceprimar al Municipiului Mangalia a lui Andrei Daniel Sorin, Prefectul Judeţului Constanţa a solicitat Secţiei de Contencios-Administrativ din cadrul Tribunalului Constanţa anularea Hotărârilor 139 şi 140 adoptate în şedinţa din 24.11.2011", a anunţat ieri prefectul, prin intermediul unui comunicat de presă. "Aşa cum am precizat şi când am notificat Consiliul Local Mangalia pe data de 15 decembrie, cele două hotărâri, prima de schimbare din funcţie a viceprimarului Mincă Ion, iar cea de-a doua de alegerea lui Andrei Daniel Sorin în această funcţie, sunt adoptate nelegal şi, în prezent, suspendate. Singurul act administrativ care produce efecte juridice este Ordinul Prefectului 779/24.11.2011 prin care au fost delegate atribuţiile de primar viceprimarului Mincă Ion", a spus Claudiu Palaz.

Mincă: Filimon linge blidele la Tusac; Andrei e o fată cuminte

Instalarea lui Mincă în biroul de primar nu a fost însă fără incidente. În timp ce alarma firmei de pază nu a fost orpită minute în şir, de nu se mai înţelegea om cu persoană, angajatele Prefecturii Constanţa, care l-au însoţit pe Mincă, au fost apostrofate de Constantin Filimon, fostul viceprimar, şi consilierul Dan Moldovan. Despre cei doi, Ion Mincă a comentat: "Ţipau la angajatele primăriei, ei, marii specialişti-jurişti. Eu înţeleg de ce ţipau ei, că doar au cele mai mari interese să fie Claudiu Tusac (primarul eliberat din funcţie pe motiv de incompatibilitate) în primărie". Întrebat care sunt interesele, Mincă a detaliat: "Dan Moldovan are lucrări cu primăria, iar Filimon a lins şi linge în continuare blidele la Tusac. A uitat Filimon când acum ani de zile îmi mânca din palmă". Referitor la lucrurile serioase, mai precis problema furnizării agentului termic în Mangalia, Mincă a spus că a discutat inclusiv cu ministrul Gabriel Oprea, şi a solicitat o audienţă la acesta, cu gândul că îl poate ajuta în vreun fel. "În plus, vreau să micşorez preţul la gigacalorie, am să convoc consilierii în şedinţă. Sper să vină şi să voteze, dacă nu, le-am scos tuturor consilierilor datele, inclusiv ţâţa de la care au supt, şi le fac publice. Dacă vor să mă împiedice să ţin şedinţa şi să aprobăm micşorarea, am să anunţ cetăţenii, îi invit să facă miting, le dau şi numerele de telefon şi adresele unde stau toţi aleşii locali", a afirmat Ion Mincă, viceprimarul cu atribuţii de primar al Mangaliei. Întrebat dacă a discutat cu Sorin Andrei înainte de a-i prelua atribuţiile, Ion Mincă a mai făcut o declaraţie simpatică: "El este o fată cuminte, e prea cuminte pentru secolul ăsta".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272