REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mincă: "M-am dus la Bian cu proiecte, nu cu bani, dar nu m-a băgat în seamă"

Mincă: "M-am dus la Bian cu proiecte, nu cu bani, dar nu m-a băgat în seamă"

Replica API 17 octombrie 2011 | 00:00 85

Reacţii după reţinerea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă:

Reacţii după reţinerea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă:

Reţinerea preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, pentru luare de mită în formă continuată, pare a pune pe jar mai toate sucursalele din ţară, dar mai ales pe funcţionarii din ţară, aflaţi în subordinea sa, care se simt cu musca pe căciulă. Bian a primit 22.000 de euro şi 19.000 de lei, vineri, iar alţi 82.000 de euro i-a primit sâmbătă, 15 octombrie, de la subalterni, pentru ca aceştia să-şi poată păstra posturile. Se pare că anchetatorii urmează a face săpături pentru a se descoperi întreaga activitate a secretarului de stat, în ceea ce priveşte infracţiunile de corupţie pentru care este acuzat.

Fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, Romulus Mincă, ne-a mărturisit că nu se bucură de "necazul omului", însă este de partea legii. Întrebat dacă i s-au cerut bani pentru a-şi păstra fostul post, Mincă a negat acest aspect. "Mie nu mi-a cerut nici un ban şi nici nu i-aş fi dat. Nu sunt de acord cu astfel de practici. Dacă într-adevăr a făcut asta, este urât. Îmi pare rău pentru el, ştiu că are familie, copii, dar fiecare să răspundă pentru ceea ce face", ne-a declarat Mincă. Întrebat dacă are idee despre vreo eventuală şpagă pe care Bian să o fi primit de la actuala conducere a AJOFM Constanţa, Mincă a precizat că nu ştie. "De ce nu o întrebaţi pe doamna Emilia Murineanu? Nu ştiu dacă a dat şpagă, dar ea e pe funcţie, iar eu am fost exclus. Ea a plecat în Spania de 7-8 ori pentru nu ştiu ce proiect, în timp ce eu nu am plecat niciodată", ne-a mai declarat Mincă. Revenind la reţinerea lui Silviu Bian, care a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fostul director ne-a declarat că sistemul este de vină, în primul rând. "Mie dacă mi-ar fi zis că trebuie să cotizez, nici măcar nu aveam de unde să-i dau. Ca şi alţi colegi, de unde să-i dai, din salariul de bugetar? Sistemul este defectuos, Legea 76 din 2002 trebuie schimbată, pentru că nu mai este de actualitate. Eu m-am dus la Bian cu proiecte, nu cu bani, iar el m-a trimis la plimbare. Eu aveam idei documentate, după exemplul spaniolilor, i-am şi zis că nu sunt idei din afară şi care au avut succes, pentru formare profesională, dar nici nu m-a băgat în seamă. Mi-a zis Cine eşti tu să vii cu idei?. Îmi pare rău pentru el, dar îmi pare bine că justiţia îşi face treaba", ne-a mai declarat Romulus Mincă. El a conchis: "Ar trebui să îi verifice pe toţi care au fost susţinuţi pe funcţii. Poate unele susţineri au avut un preţ. Nu ştiu".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108