REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mincă mătură pe jos cu aleşii locali: Afacerile şi şantajul ţin Mangalia în frig

Mincă mătură pe jos cu aleşii locali: Afacerile şi şantajul ţin Mangalia în frig

Replica API 22 februarie 2012 | 00:00 135

Noul viceprimar ameninţă că dezvăluie toate afacerile aleşilor locali pe banii primăriei

Noul viceprimar ameninţă că dezvăluie toate afacerile aleşilor locali pe banii primăriei

Anunţat (din nou) drept viceprimar al Mangaliei, Ion Mincă a ieşit la război, măturând pe jos cu aleşii locali care s-au prezentat la şedinţa de marţi: "Votează în funcţie de cum iau "caşcaval". Au afaceri, vin la primărie numai dacă au de încasat nişte bani sau să-şi mai ia câte un teren sau o lucrare", a acuzat Ion Mincă. Orice încercare, în cursul zilei de ieri, de a obţine un punct de vedere şi de la liberalii din Mangalia, a fost în zadar. Nici unul dintre consilierii PNL nu a dorit să explice de ce a acceptat să meargă la şedinţa de consiliu în care Lucian Vişa a fost desemnat viceprimar în locul lui Constantin Filimon, chiar dacă, ulterior, votul s-a dovedit a fi în zadar: Constantin Filimon îşi dăduse deja demisia, iar pentru ca administraţia publică locală să nu rămână fără conducător, Claudiu Palaz a anunţat că revine la ordinul "dintâi": Ion Mincă - viceprimar, prin ordin de prefect.

Înainte să trecem la acuzaţiile grave formulate de Ion Mincă la adresa consilierilor care s-au reunit ieri în şedinţă de consiliu, pentru schimbarea din funcţie a lui Constantin Filimon, iată prezenţa: Sorin Andrei, Lucian Vişa, Sorin Cucoranu, Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Paul Foleanu, Ioan Griguţă, Dan Moldovan, Nae Negrea, Marian Crăciun. Aceştia şi-au "asumat" schimbarea din funcţie a lui Filimon, după cum declara ieri Paul Foleanu, pentru... "a reuşi reluarea furnizării căldurii"! "Consiliul Local Mangalia s-a reunit în şedinţă de îndată, pe 21 februarie, pentru deblocarea furnizării agentului termic în oraş. În acest sens, a fost schimbat din funcţie viceprimarul Constantin Filimon cu Lucian Vişa deoarece Filimon nu a reuşit în perioada în care a deţinut această funcţie să rezolve problema căldurii. Soluţia aleasă este aceiaşi cu cea propusă de prefectul Claudiu Iorga Palaz şi nerespectată de Filimon", afirmă Foleanu.

Consilierii care l-au vrut pe Vişa viceprimar fuseseră avertizaţi de Palaz că se vor face de râs

La scurt timp, consilierul PDL avea să se dezumfle: prefectul Claudiu Palaz dădea peste nas consilierilor, anunţând că Ion Mincă este viceprimar. După anunţul lui Palaz, consilierul Foleanu nu a mai dorit să emită vreun comentariu pe această temă, părând de-a dreptul şocat de evenimente. Însă, din câte am aflat noi, prefectul îl avertizase pe Foleanu să nu se grăbească să convoace alături de colegii săi (o parte din ei) şedinţă, pentru că... se vor face de râs! Pe lângă acest avertisment, de menţionat că la şedinţa celor enumeraţi mai-sus, nu s-a prezentat nici secretarul Mangaliei, pe motiv că este bolnav, şi nici locţiitorul - de asemenea bolnav. Prin urmare, orice au adoptat aleşii locali nu are semnătură de legalitate. Mai grav de atât însă este că, prin toate acţiunile de până acum, consilierii au demonstrat că se joacă de-a "cavalerii salvatori ai oraşului îngheţat", dar în realitate nici unul nu a putut face nimic concret pentru ca furnizarea agentului termic să se desfăşoare normal. De ce? Pentru că la mijloc sunt interese care au legătură cu trei partide, iar procurorii au deja o anchetă în derulare, depinde acum dacă ancheta va avea şi o finalitate "explozivă". Între timp, Ion Mincă, din nou viceprimar, a ţinut să declare că vinovaţi pentru lipsa căldurii sunt oameni care au legătură cu firma de furnizare a agentului termic, oameni care, susţine el, "au interese şi iau bani de acolo". "Zanfir Iorguş şi Claudiu Tusac, iar liberalii prin acţionarul care îl au la firmă. De-asta consilierii de la PNL au făcut jocul care l-au făcut", susţine Mincă. "Afacerile consilierilor şi şantajul unora pentru fiecare vot ţin Mangalia în frig", a mai declarat Mincă. În afară de legăturile cu firma de termoficare a celor de mai sus, aşa cum susţine Mincă, există şi afacerile consilierilor, după cum acuză acelaşi Mincă: "Liberalul Sorin Andrei doar ce şi-a mai luat o parcare într-o staţiune, altul vine şi cere bani că a cazat echipa de fotbal, Dan Moldovan e un dansator, pe Paul Foleanu, care e un băiat tânăr, nu îl înţeleg!". Acestea sunt doar câteva din acuzaţiile lui Ion Mincă, el luându-şi angajamentul să prezinte toate afacerile consilierilor cu primăria, pentru a demonstra că unii consilieri "sunt interesaţi de caşcaval, să-şi facă afaceri pe banii primăriei, nu că este sau nu căldură la Mangalia".

Consilierii care n-au fost la şedinţa de ieri, la sufletul lui Mincă

În schimb, despre consilierii care nu s-au prezentat ieri la şedinţă, Ion Mincă nu are decât cuvinte de laudă, între aceştia numărându-se şi social-democraţii Daniel Slăvescu, Mihai Voicu şi Ion Petcu. "Cu ajutorul consilierilor care nu au fost la şedinţa de azi (ieri -n.r.) şi cu sprijinul prefectului Claudiu Palaz vom rezolva problema căldurii", a spus Mincă. De menţionat şi faptul că, în ultima perioadă, din câte se vede, aceştia s-au delimitat de anumite acţiuni ale lui Claudiu Tusac, ba mai mult, Mihai voicu ar intenţiona să candideze independent la Primăria Mangalia.

Cei 10 insistă să îl pună pe Vişa viceprimar

Facem precizarea că, în ciuda relaţiilor bune de până acum ale lui Claudiu Palaz cu reprezentanţii PDL de la Mangalia, ieri, după ce prefectul a anunţat că Ion Mincă este viceprimar, cei 10 consilieri care l-au votat pe Lucian Vişa Viceprimar s-au reunit din nou! De această dată, ei au votat schimbarea lui Ion Mincă din funcţia de viceprimar cu Lucian Vişa. Şedinţa s-a desfăşurat, din nou, în absenţa secretarului, şi este de aşteptat ca hotărârile să nu primească OK-ul de la Prefectură.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272