REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministerul Apărării Naționale înființează un cimitir militar la Constanța

Ministerul Apărării Naționale înființează un cimitir militar la Constanța

Replica API 26 octombrie 2019 | 00:00 548

Ministerul Apărării Naționale va înființa un nou cimit militar în Constanța. Acesta va fi situat în zona Metro 2, pe Șoseaua Mangaliei. În motivarea prezentată de minister se arată că ”în municipiul Constanța, una dintre garnizoanele reprezentantive ale Minisiterului Apărării Naționale funcționează structuri de nivel mari, unități și formațiuni militare din organica forțelor navale, forțelor terestre și struturi de sprijin logistic,asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război, ale cărori cererei de epuizare pentru acordarea de locuri de înhumare nu mai pot fi soluționate, din cauza epuizării numărului de locuri existente în singura facilitate cu această destinație aflată în administrarea ministerului din acea garnizoană”.

Numărul redus al locurilor de înhumare existente în actualul cimitir militar situat pe strada Labirint numărul 54 din Constanța, afat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, a condus la necesitatea identificării unei alte locații care ar putea face obiectul preluării în administrarea Ministerului în vederea înființării unui nou cimitir. În urma analizei efectuate la nivelul ministerului și a corespondenței purtate cu administrația locală a fost identificat terenul din zona Metro 2 pentru care a fost obținut acordul Primăriei Constanța în vederea inițierii de către minister a demersurilor pentru înființarea în acează zonă a noului cimitir militar. Astfel, consilierii municipali vor supune la vot, în ședința de luna aceasta, proiectul de hotărâre ce vizează trecerea unui teren situat în zona Metro 2, din domeniul public al municipiului Constanța, în domeniul statului pentru ca, ulterior, să fie predat Ministerului Apărării. Odată ce tranzacția va fi finalizată, ministerul va înființa cimitirul militar. Terenul are o suprafață de 42.349 mp.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parca a fi luptat in vreun razboi si au murit pe front... Au mancat pensii imense javrele si n-au facut nimik in viata in afara de ingurgitat mancarea gratis, carnatii ii carau acasa si imbuibat spaga. Inmormantatii la fel ca noi toti.
1
0
Pensii speciale , cimitire speciale , oameni speciali restul pu.ime
5
4
mari retarzi sunt in cta asta...auzi ce vrea asta,parcari in loc de cimitire...
6
3
Locuitorii din km 5 in loc de parciri facem cimitire multumim conducerii
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212